Saját Otthon Projekt

Egy hiánypótló és igényes könyv a budapesti kortárs magyar kézművesekről

Egy hiánypótló és igényes könyv a budapesti kortárs magyar kézművesekről

2019. 04. 22. Diamia8

Nem árulok el nagy titkot és akik régóta követik a blogot, azoknak nem is lesz újdonság, hogy előszeretettel ajánlok magyar kézműveseket. Ezért is indult annak idején a kreatív alkotók sorozat, ahol számomra kedves kézművesekkel és alkotókkal ismerkedhettek meg közelebbről.

Éppen ezért, amikor még március elején tudomást szereztem az Instagramról arról, hogy Makers of Budapest címmel április végén megjelenik egy budapesti kézműves alkotókat bemutató, magyar és angol nyelvű könyv, akkor nem haboztam és kedvezményesen elő is rendeltem.

01b_1512x.png

Őszintén szólva már alig várom, hogy belelapozhassak, de mivel valóban különleges és igényes kiadványról beszélek, így szerettem volna Nektek is ajánlani. 

thumbnail_makers-of-budapest-book_1.jpg

A könyv képet ad a budapesti kortárs kézműves tervezők változatos és gazdag közegéről egyfajta élő korlenyomat létrehozásával, valamint egy kreatív Budapest-térkép megrajzolásával.

A 38 designert és 22 fővárosi boltot bemutató kiadvány formátuma a képes album és a design guide határán született: informatív, esztétikus és funkcionális kötet egyben, amely egyszerre működik kreatív útikönyvként és gyűjteményes albumként.

02_s_1080x.jpg

Az alkotóterületek alapján csoportosított designerek mellett felsorakoznak azok az üzletek és galériák is, ahol a tárgyak a tervezők saját műhelyei mellett elérhetőek.  Az üzletek és műhelyek fellelését segítendő térképre is kerültek ezeket a pontok.

thumbnail_makers-of-budapest-book_103.jpg

A könyv szerzőinek egyike, Boldizsár Károly maga is egy fővárosi műhely alapítója: a Bomo Art Budapest papírmanufaktúra évekkel ezelőtt szerepelt a hasonló tematikájú Made by Hand című nemzetközi kiadványban, a Makers of Budapest ötlete ennek kapcsán született meg.

06_s_1080x.jpg

Így 2018 nyarán Rácmolnár Milán fotográfus és Hoffmann Petra designteoretikus végigjárták a könyvben szereplő stúdiókat, beszélgettek az alkotókkal, és rengeteg fotót készítettek és munkájuknak köszönhetően alakult ki a könyv tartalma, amelyet Bárdy Anna tervezőgrafikus álmodott formába, Katyi Ádám tipográfus Bauhaus tapéta mintakönyvek betűtípusaiból inspirálódott Laslo betűcsaládjának felhasználásával.

thumbnail_makers-of-budapest-book_12.jpg

Ha Titeket is érdekel a dizájn vagy előszeretettel vásároltok magyar tervezőktől, akkor semmiképpen ne hagyjátok ki! Ízelítőül és kedvcsinálóként pedig mutatok pár képet a kiadványból:

thumbnail_makers-of-budapest-book_2.jpg

thumbnail_makers-of-budapest-book_5.jpg

thumbnail_04_s_1080x.jpg

08_s_1080x.jpg

A könyvet az alábbi linken tudjátok megvásárolni vagy megjelenés után személyesen Bomo Art Budapest Várkert Bazárban lévő üzletében (Várkert Bazár, Déli bazársor, 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.):

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.   

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr1114775138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása