Saját Otthon Projekt

Őszi kívánságlista otthonomba

Őszi kívánságlista otthonomba

2019. 09. 10. Diamia8

Biztosan munkaköri ártalom, de én állandóan tervezek, tervezgetek. Ha van egy kis szabad ideje az agyamnak, akkor rögtön pörög valami jövőbeni dolgon. Remek stratégiai ötleteim születnek futás közben vagy akár munkába menet, vezetés közben vagy tömegközlekedve. Az ötletek pedig nem maradnak elnagyolva, hanem fejben rögtön indul is a projekt terv kidolgozása.

Ebből kifolyólag én fejemben szépen sorakoznak a rövidtávú és hosszútávú tervek, amikhez szinte mindig akciópontok, felelősök, megvalósíthatósági tanulmányok (szigorúan fejben, olyan álom versus valóság játszma) és költségvetés is tartozik. Ha pedig közelítünk egy időponthoz, akkor az agyamban kigyullad valamilyen vészjelző és teljes fokozatban elindul a megvalósítási hadművelet... Ha őszintén belegondolok, akár a listák királynője is lehetnék!

Így hát nem meglepő, hogy az otthonunkkal kapcsolatban a nyári, inkább kikapcsolódással teli időszak után, ismét egy dolgosabb időszak indul. Mindig, mindenki arról beszél, hogy egy családi házban sosem unatkozik az ember, mert mire végeznél, addigra kezdheted elölről. Azonban mi még nem jutottunk el a végére és egyenlőre még azt sem látom, hogy a közeljövőben eljutunk-e oda. Valahogy most csak kisebb felfordulásra vágyom, így az igazi nagy benti projektekre legalább lesz időnk gyűjtögetni. ;-)

Az új szezon azonban ismét beindította a vészjelzőt és a biztonság kedvéért egy bejegyzésben is összeírom az őszi kívánságlistám:

#1 - Fehér Ikea Hemnes íróasztal

A Hédi 1 évvel iskolakezdés előtt kapta a Micke íróasztalát, ami az akkor mini szobájába pont elfért. Viszont az igazat megvallva elég keskeny az asztal lapja és ráadásul az új szobájában bőven lenne hely egy normál méretű íróasztalnak is.

Éppen ezért most szeretnénk neki egy "újat", ami tartós és kiszolgálja, amíg még tanul. Mindenképpen igazi fából szeretném és ezért esett a választásunk az Hemnes íróasztalra. Azonban újonnan ez elég nagy kiadás lenne, így az utóbbi idők a pozitív tapasztalatai alapján először megpróbálok először használtan venni. Ha sérült a festék, akkor pedig inkább festeni fogom.

f8f392cbff5b52d68d2f6e798a9ded1b.jpg

719aa47430bcc5c9f2b3c046ff2e2863.jpg

Ha a teraszra is sikerült egy szuper állapotú Lesvik tálalót vennünk, akkor előbb-utóbb a Hédinek is sikerült majd egy ilyen íróasztal. Október 17-éig azért még maradt egy kis időm! :)

20190809_181613.jpg

#2 - Ikea Norden étkezőasztal

A nyáron teljesen beleszerelmesedtem a Norden rakodóasztalba, amely pont ideális lesz majd kerti sütögetéskor a garázs védett oldalán, hogy büfé rendszerben ki tudjuk az ételeket rá pakolni. A probléma csak az volt, hogy újonnan már nem kapható és olyan sok nem keringett a használt bútor piacon.

Végül sikerült vennem egyet, de még nem tudtuk anyukámtól elhozni, mert ő ment el érte Ajkára. 

norden_rakodoasztal_1.jpgA termékcsaládot addig nézegettem, amíg maga az étkezőasztala is belopta magát a szívembe. Hiszen eredeti terveim szerint az étkezőasztalt is cserélni szerettem volna igazi fából készült változatra, ami szintén kihúzható. Nagy nehezen kisakkoztuk, hogy a 150 cm-es hosszúság még éppen elfér, így most Norden étkezőasztalt keresek:

69722963_2624919317518589_2307523080160804864_n.jpg

69287017_2624912717519249_7448948165853577216_n.jpg

#3 - Új csaptelepek a fürdőbe és a WC-be

A fürdőszobához sem nyúltunk beköltözés előtt, mert se idő, se pénzügyi keret nem volt a felújításra. Igaz egy kádat kellett bele venni, mert az előző annyira koszos volt, hogy egyszerűen nem lettünk volna képesek benne akkor sem fürdeni, ha fényes fehérre súroltuk volna. 

Az mostanra azonban világossá vált, hogy a csaptelepek nem fogják kibírni a felújításig. Valahogy nem működnek megfelelően és igazából borzalmas állapotban is vannak. Most jutottam el odáig, hogy már idegesítenek és ezért most ősszel lecseréljük őket. Ilyen halál egyszerű kinézetű, időtálló, de víztakarékos és minőségi GROHE csaptelepekre:

328839_1.jpg

328836_1.jpg

#4 - Új szőnyeg az étkezőasztal alá

Már legalább 2 éve érik egy új szőnyeg az étkezőasztal alá, mert ez a Jysk-ös bambusz legalább 5 éves és teljesen leamortizálódott. Mindenképpen valami természetes anyagú, könnyen tisztíthatót szeretnék, de még nem döntöttem el 100%-osan. Eddig ez a kettő van versenyben és az első vezet, de bármi megtörténhet még:

86f7e419337bd7fa538886e08a006df4.jpg

d230f55c01cf7f237e034b0295a1b5db.jpg

#5 - Garázskapu és elektromos kapunyitó

Még májusban elindult a garázs projekt, aminek eredményeként a régi ócska palatető helyett a Férjem és apukája falipanellel szigetelt, lemeztetőt varázsolt a garázs és a fészer fölé.

A Férjem most a napokban gyorsan lecserélte az ablakot a garázson, ami szuperül sikerült és a művelet folytatja majd a fészer belső felújításával. (Ha készen lesz, akkor tuti lesz róla majd bejegyzés)

Most azonban a garázsajtó csere lesz porondon, aminek mindenképpen elektromosnak kell lennie. Vele együtt pedig a kapunyitást is elektromosan szeretnénk megoldani. Ezért is lett tavaly már odavezetve az áram. 

#6 - Egyéb apró kiegészítők

Bentre is kinéztem pár apróságot, amely jól illeszkedik a mostani hangulathoz:

hmgoepprod_1_1.jpg

hmgoepprod_2_1.jpg

hmgoepprod.jpg

hmgoepprod_3_1.jpg

hmgoepprod_4.jpg

hmgoepprod_5.jpg

#7 - Galériafal a TV-szobába

Lassan 1 éve írtam a galérifal projektről és azóta sem valósult meg. Annyival előrébb vagyok, hogy legalább a képeim már megvannak hozzá, de néhányat még kereteztetni kell. Most már azonban semmi sem állhat az utamba!

#8 - Világítás a kamrába

Egy éve megvettem a világítást a kamrába. Igazából semmi extra, de a világítás nagyon hiányzik esténként, amikor keresek valamit. Bízom a listám erejében! ;-)

Nektek van hasonló listátok?

A képek forrását rájuk kattintva találjátok vagy én készítettem őket.

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.  

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr9415045046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Svéd otthon 2019.09.11. 13:17:37

A Nordent imádom, én is szeretnék egyszer. Viszont a Hemnes termékekkel nem árt vigyázni. Tapasztalat, mert raktam össze párszor még IKEA koromban és tényleg szépek, és praktikusak, de nagyon puha, mivel fenyőből van, így érdemes átgondolni milyen használatban lesz. Én is megvenném, de mindig eszembe jut, az összeszerelése és az anyagának macerássága. Nekem egyébként a Klimpen a kedvenc, de ha egyszer veszünk majd újra íróasztalt akkor valószínűleg asztallap és láb kombót rakunk össze szekrénnyel, azok is klasszak :)

Diamia8 2019.09.12. 08:21:19

@Svéd otthon: igen, látom én is a problémát a Hemnes-vel kapcsolatban, de pont ezért nem akarok újat venni. Használt áron pedig pont megfelelő egy kislánynak, aki annyira azért nem tud vigyázni rá. Mindenképpen olyat szeretnék neki, amiben van szekrény és fiók, mert akkor tuti elpakol. Ha messzire kell vinni, akkor nem fog... :)
süti beállítások módosítása