Saját Otthon Projekt

200 éves csopaki ház lett az egyik különdíjas az Év Háza 2019 versenyen

200 éves csopaki ház lett az egyik különdíjas az Év Háza 2019 versenyen

2019. 10. 28. Diamia8

Csopak mindig is kiemelt szerepet kapott a szívemben, mert itt élnek az apai oldalról a nagyszüleim és gyerekkoromban szinte az összes szünetet itt töltöttük a testvéremmel. Ráadásul már felnőttként Csopak színeiben kezdtem újra kézilabdázni.

Még a régi időkben az egyik kedvenc éttermünk a Dobó Étterem volt és gyakran látogattuk családi vagy baráti eseményekkor. Már akkor sem volt a legkorszerűbb épület, de a konyha akkoriban még szuper volt. Utána pedig sajnos végig kellett nézni, hogy hogyan szlamosodik az fénykorában még gyönyörű udvarház.

Örömmel láttam, hogy valaki nemrégiben megvásárolta az épületet és a történelmi hagyományokat tiszteletben tartva alakította át. Múlt héten azonban megpillantottam az épületet egy Építész Fórumos cikkben és rögtön felismertem. Gyorsan rá is kattintottam és akkor vált világossá, hogy az Év Háza 2019-es versenyen 33 versenyző ház között különdíjas lett!

magyar-epitomuveszek-szovetsege-kulondija-toth-peter-dla-dr_-szucs-endre-mero-mate-kis-kalman-csopak-lakoepulet-fotos-jurassza-zsofia-2-.jpegfotó: Jurassza Zsófia

Méghozzá a Magyar Építőművészek Szövetsége különdíját kapta Tóth Péter DLA, Dr. Szűcs Endre, Mérő Máté és Kis Kálmán ezért a csodás lakóépület megtervezéséért. 

Az épület a felújítás során kapott egy új, a balatoni építési hagyományokat követő bejáratot, a földszinti részen mosdókat alakítottak ki és a tetőteret beépítették. A leglátványosabb része pedig a fedett-nyitott mulatótér.

Ugye,hogy milyen csodálatos? Ráadásul különleges helyen, pontosan a Csonka toronnyal és a mellette lévő parkkal szemben helyezkedik el. 

1_12.jpg

fotó: Jurassza Zsófia

csopak-ev-haza-magyar-epitomuveszek-szovetsege-kulondij-lakoepulet2-csodalatosbalaton.jpg

fotó: Jurassza Zsófia

csopak-ev-haza-magyar-epitomuveszek-szovetsege-kulondij-lakoepulet3-csodalatosbalaton.jpg

fotó: Jurassza Zsófia

csopak-ev-haza-magyar-epitomuveszek-szovetsege-kulondij-lakoepulet4-csodalatosbalaton.jpg

fotó: Jurassza Zsófia

6-836x1254.jpg

fotó: Jurassza Zsófia

7-1000x1500.jpg

fotó: Jurassza Zsófia

9-1400x933.jpg

fotó: Jurassza Zsófia

5-1000x1500.jpg

fotó: Jurassza Zsófia

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.   

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr2815265326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása