Saját Otthon Projekt

Kora tavaszi helyzetkép a kertből

Kora tavaszi helyzetkép a kertből

2020. 03. 20. Diamia8

Annak idején, amikor megvettük a házunkat, a kert nagyon elhanyagolt állapotban volt. Gaztenger mindenhol és egy csúnya kutyakennel foglalta el a hátul a terület jelentős részét.

Már tavaly elkezdtük a kertrendezést és ez a folyamat az idén sem fog megállni. Szerencsére az ágyásokban sikerült tavaly a heti egyszeri gyomlálással a gazok jelentős részét kiirtani, de a fű még mindig eléggé gazos. Így most megpróbáljuk itt is eltüntetni és utána jöhet a fű újratelepítése.

A teraszt még nem készítettük fel a kinti ücsörgésre, mert sajnos jövő héttől jelentős lehűlést mondanak. Azonban ha végre nem lesz ilyen hideg, akkor ott is nekiállok a rendrakásnak.

terasz01.jpg

terasz02.jpg

terasz013.jpg

Szerettem volna megfelelő ágyást kialakítani a hátsó részén a kertnek, mert nem különült el a fű és a kerítés mellé ültetett növények. Ezért Kínából rendeltem egy ilyen flexibilis ágyásszegélyt, mert árban fele volt az itthon kaphatóknak. 

Úgy döntöttünk, hogy geotextilt rakunk az ágyásokba, hogy egyszerűen gazmentesen tudjuk majd tartani. A geotextilre pedig a metszés során levágott és utána ledarált fáágat szórtuk.

agyas02.jpg

agyas04.jpg

agyas05.jpg

agyas03.jpg

agyas01.jpg

agyas08.jpg

Habár az eper csodálatosan dús volt, de tavaly nem termett semmit. Így az idén újratelepítettem, de akkor már szintén geotextilt raktunk alá:

agyas06.jpg

Amint pedig megjött az eper, rögtön el is ültettem:

agyas07.jpg

Az eukaliptusz fák szerencsésen átvészelték a telet és egy év alatt a duplájukra nőttek. Remélem, hogy hamarosan nem fog látszani tőlük ez a borzasztó kerítés:

agyas09.jpg

Tavaly már rengeteg virágot ültettem és a teraszajtó előtti részen már idén nem kell aggódnom a növények hiánya végett. 

A garázs és a szerszámtároló tavaly kapott egy új tetőt és ősszel lecseréltük elektromosra a garázskaput is. A szerszámtároló rendszerezése még folyik és várhatóan a Férjem be is fogja deszkázni a tető alatti részt. Ha majd készen leszünk, akkor megmutatom előtte-utána fotókkal is a projektet:

elokert01.jpg

elokert02.jpg

szerszamtarolo01.jpg

A korai tavasznak köszönhetően már most sok virágunk van és remélem, hogy a jövő héten a hideg nem fog bennük kárt tenni:

viragok01.jpg

viragok05.jpg

viragok04.jpg

viragok03.jpg

viragok02.jpg

viragok10.jpg

viragok09.jpg

viragok08.jpg

viragok07.jpg

viragok06.jpg

viragok13.jpg

viragok12.jpg

viragok11.jpg

viragok14.jpg

A gyümölcsfák és bokrok sem tétlenkednek és remélem, hogy hamarosan virágba is borulnak:

gyumolcsok01.jpg

gyumolcsok02.jpg

gyumolcsok03.jpg

gyumolcsok04.jpg

Őszintén szólva amennyire féltem annak idején a kertészkedéstől, most annyira szeretem. Kikapcsol és imádok a jó levegőn tevékenykedni. A kert mellett tényleg soha sincs unatkozás! 

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr9415538732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása