Saját Otthon Projekt

Igényesen felújított lakás egy budapesti Bauhaus házban

Igényesen felújított lakás egy budapesti Bauhaus házban

2020. 04. 02. Diamia8
zeretem a blogon az itthoni lakásokat bemutatni, mert ilyenkor mindig közelebbi kapcsolatba kerülök a tervezőkkel vagy a tulajdonosokkal. Ilyenkor lehetőségem van feltenni a saját kérdéseimet és jobban bele tudok kukkantani a kulisszatitkokba.
Mariann és a Home2be csapata nem először szerepel már a blogon és mindig egy olyan otthonnal, amelyet ők vásároltak meg és értékesítették eladásra. Természetesen ilyenkor az új tulajdonos már egy kész ingatlant vásárol, amely így megkíméli a felújításokkal járó kellemenetlen feladatoktól és sok-sok idegeskedéstől. 
A mostani belvárosi lakásba a Bauhaus 100. évfordulóján botlottak bele. Belépéskor már rögtön beleszerettek a napfényes terekbe. Az érzés szinte elkerülhetetlen volt és már akkor tisztában voltak azzal, hogy a Bauhaus engedi az összes válaszfal bontását. Gyakorlatilag egy üres festővászonhoz jutottak, ahol szinte csak a fantázia szabhat határt. 
 
Az ingatlanközvetítők azonban óva ingtették őket egy Bauhaus stílusú ingatlan megvásárlásától, mert manapság divatosabb és könnyebb eladni egy régi klasszicista épületben található lakást. Mariannék azonban nem hátráltak meg és mentek a saját fejünk után. 

dsc00827-hdr.jpg

dsc00834-hdr.jpg

dsc00823-hdr.jpg

dsc00838.jpg

dsc00853.jpg

dsc00816-hdr.jpg

dsc00866.jpg

dsc00857.jpg

dsc00855-hdr.jpg

dsc00847-hdr.jpg

 Átalakításkor a kényelmi szempontokat figyelembe véve mindkét hálóhoz terveztek fürdőszobát, de ezen kívül még egy külön toalettnek is jutott hely.

Csöppet sem voltak könnyű helyzetben, mert minden Bauhaus stílusú elem, mint például az ajtókilincsek, csak méregdrágán érhetőek el a piacon. Éppen ezért saját lakatos mesterükkel készítették el a térelválasztót és törölközőszárítókat geometriás mintákkal ötvözve. A falakra pedig egyedi, szintén geometriai mintákat festettek kézzel. A klassz Cole and Son Hicks' Hexagon tapétája pedig bearanyozta méhsejtjeivel a főháló falát.
dsc00795.jpg
dsc00797.jpg
dsc00799-hdr.jpg
dsc00806-hdr.jpg
dsc00812.jpg
dsc00811.jpg
Külföldi vásárlójuk utólagosan kedvesen elmesélte nekik, hogy ajánlattételkor egész éjszaka nem aludt, olyan izgatott volt, hogy övé legyen az ingatlan, melyet budapesti költözésére vásárolt. Meg lehet érteni, ugye?
A Home2be csapatát az alábbi linkeken érhetiek el:

Fotók: Tamási Viki

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr1515573284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása