Saját Otthon Projekt

DIY geometrikus füzér

DIY geometrikus füzér

2017. 01. 25. Diamia8

Még karácsonyra kaptam egy olyan Geometrikus világító füzért, amely az Edinas Paper kínálatában található meg. Maga a füzér azért igazán különleges, mert magunknak kell otthon összeállítani a leírás alapján.

Szeretem az ilyen meglepetéseket, hiszen köztudottan szeretek alkotni és alig vártam, hogy karácsony után végre legyen egy szabad délutánom az összeállítására. Végül egyik nyugodt szombat délután izgatottan nekiálltam és a végeredmény önmagáért beszél! 

Nappal is jól mutat az új devizsonom és a karácsony után megálmodott dekorációval egyetemben, de természetesen este az igazi. Ilyenkor ugyanis a hangulatvilágításért felel a nappalinkban és egyenlőre nem is tervezem máshova pakolni. 

Ugyanakkor szuperül mutat nappali fényben a sötét bútoron és a világosszürke fal előtt, mert olyan kontrasztos az egész, amelyet csak az itt-ott felbukkanó natúr fa ellensúlyoz:

geometrikus_fuzer

geometrikus_fuzer1

geometrikus_fuzer2

Este pedig így mutatnak a kis geometrikus alakzatok:

geometrikus_fuzer5

geometrikus_fuzer6

geometrikus_fuzer7

Hozzávalók:

Elkészítése:

1, A papírok között találunk egyet, amelyet majd sablonnak kell használni. Segítségével rajzoljuk fel a többi lapra is a kivágandó ablakokat:

geometrikus_fuzer9

2, A sniccer és a vonalzó segítségével vágjuk ki az ablakokat. Vicces, mert mindig úgy járok, hogy a műanyag vonalzóból időről-időre lenyesek egy darabocskát. Sürgősen be kell szereznem végre egy fém vonalzót, mert a műanyag már tényleg használhatatlanná vált!

geometrikus_fuzer91

3, Ha kivágtuk az összes ablakot, akkor a bevágások mentén hajtogassuk be a formákat:

geometrikus_fuzer92

4, A leírás alapján nem túl bonyolult az összeragasztás, de azért türelem és kitartás kell hozzá. Hiszen ez a rész a legidőigényesebb és ezen múlik a végeredmény szépsége is. 

Személy szerint én mindenképpen ragasztópisztolyt ajánlok hozzá, mert sokkal gyorsabban szárad, mint a sima papírragasztó. Kinek lenne kedve 10 geometrikus alakzatot dupla vagy tripla idő alatt elkészíteni, ha már feltalálták a ragasztópisztolyt? 

geometrikus_fuzer93

5, Kicsit aggódtam, hogy hogyan is fogom a füzért beleragasztani, de felesleges volt. A ragasztó apró szálait pedig teljes száradás után könnyedén el lehet távolítani a gömbökről:

geometrikus_fuzer94

6, Ha pedig ezeket a pici szálakat eltávolítottuk, akkor már szabadon garázdálkodhatunk velük, jól bírják a gyűrődést:

geometrikus_fuzer3

geometrikus_fuzer4

geometrikus_fuzer8

Ti szoktatok ilyen kreatív ajándékokat kapni? 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr6412574211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása