Saját Otthon Projekt

5 pénztárcabarát tipp az otthonfrissítéshez

5 pénztárcabarát tipp az otthonfrissítéshez

2016. 05. 06. Diamia8

Nyugodtan kijelenthetem, mert senki sem fog tiltakozni, hogy a lakberendezés igen költséges hobbi. Akik pedig régóta követik a blogot joggal tehetik fel a kérdést, hogy miből finanszírozom gyakori vásárlásaimat

Válaszként rögtön le is szögezném, hogy nem vagyunk milliomosok és igyekszem okosan megtervezni a kiadásokat. Ehhez pedig az évek alatt pár trükköt kifejlesztettem és ezeket szoktam alkalmazni, hogy ne boruljon fel a családi költségvetés.

Most ezeket a tippeket meg is osztom Veletek, hogy Ti is be tudjátok vetni a következő otthonfrissítéskor.

5pnztrcabarttippaz

1.tipp: Vezess listát!

Mielőtt beleugranál egy kisebb vagy nagyobb kiadásba érdemes listába szedni a megvásárolandó bútorokat és kiegészítőket. Fontos azonban, hogy ne rohanj azonnal a kész listáddal a kiszemelt lakberendezési áruházba! Ne hamarkodd el a vásárlást!  

Inkább várj, nézegesd a listát és ízlelgesd a felírt dolgokat! Ha pedig később még mindig szeretnéd, csak akkor vedd meg. Hiszen a jó döntéshez idő kell.

  • Legtöbbször én Excelben vezetem a listáimat, mert szinte mindent ebben csinálok a munkától kezdve az otthoni dolgokig. (Na jó, a blogot nem ebben írom :D )
  • Ezen kívül inspirációs képeket szoktam gyűjtögetni a Pinterest-en és moodboard-okat készíteni a Polyvore-on. Ezek mind segítenek elképzelni a kiszemelt darabokat a saját otthonomban.
  • Ha Te ragaszkodsz a kézzel írt verziókhoz, akkor ez a két ingyenesen letölthető változat segítségedre lehet a tervezésben:
  • 1d51b32139e99f5ab04a795fd5972d90 ed92f9d16c1b15b2a5cdc4ca93ea6b42

2. tipp: Kerüld az impulzív vásárlást és ne kapkodd el a döntést!

Ha mégis a vásárlás mellett döntöttél, akkor se siess és vegyed meg az első boltban! Inkább nézz körül hasonló helyeken vagy böngéssz az interneten a magyar lakberendezési áruházak kínálatában. Szerencsére ma már tényleg egyre több lehetőség van itthon is igényes áruházak terén.

Jó alternatívák lehetnek még az alábbi ismert online boltok is:

  • 88166b1f86d1e2c91aa44237d84c1ef1
  • 776659f8f5e1a0b974d370e9ba1372c8
  • 922c2b08930954dde7054c9996fac687
  • 1f09ae8156a859dc0a81b2573ee642e6

3. tipp: Utazz a kedvezményekre!

A nagyobb online lakberendezési márkák, amelyek itthon is elérhetőek gyakran csinálnak online akciókat, nyújtanak kedvezményeket vagy ajánlanak ingyenes szállítást. Érdemes tehát megvárni a listán szereplő termékeinkkel ezeket az időszakokat vagy keresgéljük céltudatosan ezeket az eseményeket.  

sale-1149344_640

Jó apropó a különféle divatmagazinok és női magazinok által szervezett kuponos bevásárlótúra, mert ilyenkor rengeteg lakberendezési áruház is ajánl kedvezményt és náluk biztosan nem lesz akkora tömeg. A közel 20%-os kedvezményt pedig igazán kár lenne kihagyni....

b6883e8f8b4dc47076ee23231533f03c

4. tipp: Böngészd át az aktuális ajánlatokat, iratkozz fel hírlevelekre!

A legtöbb ember egyszerűen utálja a reklámújságokat és a krumplipucoláson kívül másra nem is használja ezeket. Ezzel ellenben én mániákusan végigböngészem a lakberendezéssel kapcsolatos oldalaikat és mindig az igazán jó vételekre utazok. 

A hírlevelek többségét sem szeretik általában az emberek és gyakran úgy érzik, hogy csak spam az összes ilyen jellegű levél. Tapasztalatom azonban azt mutatja, hogy a listánkon szereplő terméket olcsóbban tudjuk beszerezni, ha követjük a bennük szereplő ajánlatokat.

news-530220_640

5. tipp: Ne félj a használt tárgyaktól!

Sokan még mindig tartanak a használt tárgyak vásárlásától, pedig a költséghatékonyság és tudatos vásárlói magatartás mellett az egyediséget tudjuk az ilyen tárgyakkal becsempészni otthonunkba. Segítségükkel el tudjuk kerülni, hogy olyan legyen az otthonunk, mintha az Ikea katalógust csaptuk volna fel. Egyébként az eklektika már elég régóta nagyon trendi! :)

Sok lehetőség közül lehet választani itt is és higgyétek el, hogy mindig az ilyen tárgyak megszerzése a legjobb móka és ezekhez fog fűzni a legtöbb pozitív érzés:

  • Nem hiszem, hogy bárkinek ismeretlen lennének az online hirdetési oldalak, de vétek lenne kihagyni őket a felsorolásból, mert néha tényleg igazi kincsekre lehet bukkani!
  • Ha szeretjük szemügyre venni és megtapogatni a tárgyakat, akkor a használt piacok és a garázsvásárok lehetnek opciók. A turkálókra pedig a lakástextíliák esetében gondoljunk elsősorban.
  • Érdemes a nagyszüleitek vagy szüleitek padlásán vagy pincéjében is körülnézni. Tapasztalatból mondom, hogy hihetetlenül menő cuccokat lehet ám felfedezni egy-egy ilyen kutakodáskor.
  • Opcióként pedig még feljöhet, hogy a nem használt dolgaidat elcseréled barátnőiddel. Lehet, hogy Neked már kacat, de másnak a legnagyobb kincs lehet. Sok ajándékot kaptam és adtam is így már. :D

garazs_6

Remélem, hogy a tippjeim segítségével Ti is tudatosabban tudjátok majd megtervezni a lakberendezési vagy dekorációs kiadásaitokat. Nekem nagyon beváltak és így nem lépem túl a havi keretet. Okos vásárlásra fel! :D

Hasznosakvoltakatippjeim

A felhasznált képek forrásait rájuk kattintva érhetitek el. Ahol pedig nem találtok linket, ott ingyenes felhasználható stock képeket illesztettem be vagy alakítottam át.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr912573789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása