Saját Otthon Projekt

Túrós bulgur desszert, aszalványokkal megspékelve

Túrós bulgur desszert, aszalványokkal megspékelve

2018. 03. 11. Schulz Veronika

A mai recept bizonyosan nem egy rendhagyó, hagyományos recept. Egyáltalán nem kell semmi extrára gondolni, egy - általam - korábban egyféleképpen elkészített ételt, más formában készítettem el. Mégpedig köretként.

Húsok, gyros mellé tökéletes kiegészítő rizs helyett (tekintve, hogy nem rajongok érte annyira), amit akkor kezdtem el felfedezni, amikor kiderült nálam az IR. Egyből meg is szerettem, mert nagyjából 10 perc mindösszesen az elkészítési ideje, ráadásul finom is.

Ő pedig nem más, mint a török rizs, közismertebb nevén a bulgur. Most pedig egy édesség formájában kelt új életre, a non plus ultra pedig az benne, hogy a kitalálástól számítva 15 perc múlva már a sütőben volt. Kíváncsiak vagytok, mi sült ki belőle?  2_1.jpgMutatom a hozzávalókat:

30 dkg bulgur
12 dkg túró
1,5 pohár natúr joghurt
2 tojás
1,5 evőkanál stevia+eritrit keveréke
negyed citrom leve
aszalt gyümölcs ízlés szerint (nálam ez most szilva és vörös áfonya)
egy csipet só

Első lépésként elkészítjük a bulgurt a szokásos módon: Kimérjük egy tálba, leöntjük annyi felforrt vízzel, amennyi pont ellepi, majd magára hagyjuk 15-20 percre.
Ezalatt a fentebb felsorolt hozzávalókat egymás után egy tálba tesszük, az egészet alaposan kikeverjük. Majd ha letelt a 20 perc, apránként hozzáadagoljuk az elkészült bulgurt,viszonylag sűrű masszát kell, hogy kapjunk. A sütőt felmelegítjük 180 fokra, egy tetszőleges sütőedényt kivajazzunk, belekanalazzuk a "tésztánkat", majd körülbelül 25 perc alatt arany színűre sütjük, 160-170 fokra visszavett hőfokon. Végezhetünk tűpróbát, nehogy belül nyers maradjon.

Ha most előröl kezdeném, egyidejűleg a bejegyzés megírásával... Fogadni mernék, hogy ez a finomság hamarabb készülne el, mint maga a cikk. Összefoglalva, pillanatok alatt készül el, ráadásul gyerekjáték, mindemellett egészséges és a maga nevében kicsit különleges is. 

Tálaláshoz szórtam hozzá még aszalt gyümit, a tetejét meghintettem egy kis reszelt mogyoróval.

Mindenképpen javaslom, hogy készítsétek el, nem fogjátok megbánni, ezt garantálom!

Boldog, jó étvágyat hozzá!
1_2.jpgHa tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.   

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr8713731968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása