Saját Otthon Projekt

Ikea MARKERAD - A kollekció, amelyben a minimalizmus és a művészi értékek együtt alkotnak egészet

Ikea MARKERAD - A kollekció, amelyben a minimalizmus és a művészi értékek együtt alkotnak egészet

2019. 11. 03. Diamia8

Mindig azokat az Ikea kollekciókat várom a legjobban, ahol valamilyen híres tervezővel dolgoznak együtt. Ilyenkor mindig valamilyen izgalmas és maradandó születik meg.

Az idei év legnagyobb dobása pedig éppen ezért a november 2-án debütált MARKERAD kollekció, amely a klasszikus minimalizmusra épül, de a hétköznapi használati tárgyak Virgil Abloh tervező által művészien lettek újraértelmezve. 

markerad-collection-from-the-ikea-x-virgil-abloh-collaboration-1569161979.jpeg

ph165890_ssss.jpg

Habár Virgil Abloh itthon szerintem kevéssé ismert, de Amerikában széles körben ismert ruhatervező, aki az élet más területein is tud maradandót alkotni.

2018 márciusától pedig a Louis Vuitton férfi részlegének művészeti vezetőjeként dolgozik. Építészként végzett az egyetemen és mindemellett DJ-ként is tevékenykedik elsősorban Chicago-ban.

2018-ban a 100 legnagyobb hatású véleményvezér közé is beválasztotta a Forbes magazin.

ikea-x-off-white-gear-patrol-slide-4-1940x1300.jpg

pnumckcips6prfqndgmm6e-768-80.jpg

A kollekció minden darabja hűen tükrözi azt a hitvallást, hogy ahhoz, hogy jól érezzük magunkat otthonunkban, olyan tárgyakkal kell körülvenni magunkat, amelyek segítenek minket ebben. 

„A kollekció lényege, hogy minőségi jegyekkel lássa el a hétköznapi tárgyainkat.”
– Virgil Abloh, tervező

markerad-collection-from-the-ikea-x-virgil-abloh-collaboration-4-1569161989.jpeg

09-ph165743.jpg

A kedvenc darabom a kollekcióból a minimalistánál is minimalistább óra, amely totális fehérséggel hirdeti az idő múlandóságát a "TEMPORARY" (átmeneti, ideiglenes) felirattal a közepén.  A fény rávetülése pedig érdekes tükröződést hoz létre az óra lapján. 

Nekem nagyon átjött a mögöttes üzenete, amely arra ösztönöz bennünket, hogy éljük meg a pillanatokat és merjünk a mostban élni, mert az idő csak átmeneti.  

ikea-virgil-abloh-collaboration-3.jpg

A saját példányom közben fel is került a falra és az Instagramunkon meg is mutatom, hogy milyen jól mutat a dolgozósarokban. Ha a napocska is úgy akarja majd és előbújik a kedvünkért pár órára vagy csak egy fotó erejéig. ;-)

A kislányom kedvence pedig az a szőnyeg, amelyet az Ikeás nyugta ihletett. Ráadásul nem csak földön, hanem falikárpitként is lehet használni:

ikea-virgil-makerad-collection-best-style-releases-this-week.jpg

Egyébként fricskából nincs hiány az egész kollekciót tekintve. Neked melyik lesz a kedvenc darabod?

pe738860.jpg

https_hypebeast_com_image_2019_03_virgil-abloh-ikea-collaboration-price-list-leak-1.jpg

22590c9240b874264fda15e8b7147b0a.jpg

ikea-x-virgil-abloh-1-920x920.jpg

ikea-x-virgil-abloh-2-1-920x920.jpg

pe739327_1.jpg

A kollekció 2019. november 4-től kapható itthon.

Az Ikea felhívja a vásárlók figyelmét arra, hogy annak érdekében, hogy még több vásárló számára tegyék elérhetővé az IKEA és Virgil Abloh együttműködését, a MARKERAD kollekció minden egyes termékéből vásárlónként maximum 1 darab vásárolható.

A képek forrása: IKEA 

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.   

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr9415283628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása