Saját Otthon Projekt

Előszoba - Ikea Expedit Hack 1. rész

Előszoba - Ikea Expedit Hack 1. rész

2013. 02. 24. Diamia8

Az előszoba nálunk eddig egy kicsit mostohagyerek volt. Pedig nagyon fontos terület, mert akik először belépnek az otthonodba az előszobán keresztül hoznak rólad elsődleges ítéletet.

A mi esetünkben ez az ítélet katasztrofális lehetett, mert a kabátok egy egyszerű ruhaállványon lógtak, a cipők pedig többnyire össze-vissza hevertek a kabátok alatt. Szerettem volna végre egy rendezett előszobába belépni, amikor hazaérünk.

Elkezdtem tervezgetni, de a döntést nehezítette, hogy a bejárat melletti bemélyedés pontosan 98cm hosszú. Márpedig ide egy standard 1m-es előszobaszekrény nem igazán fér be. Nehezítette továbbá, hogy csak 40cm mély és így egy normál akasztós szekrény nem férne el.

Végül arra jutottam, hogy az Ikea Expedit könyvespolcából fogjuk összeállítani /hackelni/, természetesen kisebb-nagyobb módosításokkal. Szerencsére a férjemnek is tetszett az ötlet és neki is veselkedtünk.

Hozzávalók:

  • 1db 2X4-es IKEA Expedit könyvespolc
  • 2db 2X1-esIKEA Expedit könyvespolc
  • 4 db IKEA Besta láb
  • lapszabászatban levágatott hátlap
  • IKEA Komplement ruhaakasztó sín
  • 4 db Expedit fiókos betét, 4db Expedit betét
  • ragasztó
  • szög és persze, amit adnak az összeszereléshez

Elkészítése:

Kezdjük el a 2 darab 2X1-es szekrénykék összeszerelését. Nálunk persze a Hédike nem maradhat ki az egész napos tevékenységből:

Szegeljük fel a méretre vágatott hátlapokat. Jó, ha van kéznél egy hivatalos szögadagoló kisiparos, aki apának mindig időben viszi a következő szöget:

Ilyen hátlappal:

Kezdjük el a nagyot is összeszerelni, de a legelső polcos rész után álljunk meg. A tipliket vágjuk félbe:

Az erősebb tartás miatt mi a polcokat ragasztóval erősítettük meg:

Ilyen lesz az akasztós rész:

A lábaknak fúrtunk lyukat és ragasztóval tömítettük. Így talán masszívabban fog állni a papírvázban:

Hátul egymáshoz rögzítettük a 3 elemet:

Végezetül a falhoz erősítettük:

Beleraktuk a polcos/fiókos elemeket is. Az akasztós részhez Komplement ruhasínt vettünk és méretre fűrészeltük. Kifúrtuk a helyét és a csavarokat beragasztottuk a vázba a biztosabb tartás végett:

Azért a nagy hackelés közepette összedobtuk cipőtárolót is:

A következő részben bemutatom, hogy hogyan is néz ki a takarólécekkel és milyen apró kiegészítőket szereztünk még be hozzá. Remélem, hogy addigra már lesz napsütés is, hogy tudjak szép fotókat készíteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr5512572389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása