Saját Otthon Projekt

Egy 45 éves ház teljes átalakulása

Egy 45 éves ház teljes átalakulása

2015. 11. 05. Diamia8

Mai otthonunk a messzi és meglehetősen hideg Norvégiába kalauzol el bennünket. Maga a lakás egy lakberendezési versenyen második helyezést ért el Janne-Marit és párja, Martin jóvoltából. Rengeteg saját ötletet valósítottak meg a felújítás során, de Janne-Marit szinte magával a tervezéssel töltötte el a legtöbb időt. Nyugodtan ki is jelenthetem így előre, hogy minden fáradságot megért!

A ház maga 1970-ben épült és a akkori divat összes  jellemzőjét magába foglalta. Szinte mindent cserélni kellett és a tereket is újra kellett gondolni, hogy a mai igényeknek is megfeleljenek.

nvh_fannrem-042-2WGFXZMYoi9zk3l6BAldoQ

A házhoz építettek egy új részt, ahol a szellős étkező kapott helyett a konyha mellett rögtön jobbra. Igazán csodálatos érzés lehet itt hétvégente reggelizni, mert a napfény csak úgy árad be az óriás ablakokon keresztül:

nvh_fannrem-076-HYOxitKC2_KiJ5B_bcnuzQ

Az étkező fala tiszta beton és ez ad a helységnek olyan ipari jelleget. Nekem nagyon tetszenek a nyers betonfelületek és manapság igazán trendi:

nvh_fannrem-081-GyzWTZOEZ5eStVH501QEIg

Janne-Marit kedvence a konyha, ahonnan mindenhova ellátni és szemmel tarthatja főzés közben is a gyerkőcöket. A konyhasziget mellé pedig akár oda is ülhet az egész család, mert kialakításakor még erre is figyeltek:

nvh_fannrem-060-yxAZ1lEDo5AyNxewF2Rq3A

Kialakítottak egy kis hobbisarkot is furnérlemez és fehér fólia segítségével. Nagyon ötletes megoldás, amit könnyű is tisztán tartani:

nvh_fannrem-193-GuH_uHTlkPzgl3QxRFNOQg

A tulajdonosok törekedtek arra, hogy minden letisztult és egyszerű legyen. Ha pedig megunják a dekorációt, akkor pillanatok alatt új színt és új hangulatot tudnak varázsolni az alapok megtartásával.

A kisfiú, William szobája igazán menő. Szerintem minden kisfiúnak egy hasonló az álma és a kis tulajdonosa méltán büszkre rá. Maga az ágyat a szülei készítették és a  felhőkarcolós matricákat az Etsy-ről rendelték a falra:

nvh_fannrem-100-a8nQdDa_hIv-yBly9z_alA

 A kislány, Lilja szobája is igazi gyerekparadicsom. Pár doboz elérhető magasságba került, hogy a legkedvesebb játékokat könnyedén elérhesse és az ágytakarót az anyukája saját maga varrta:

nvh_fannrem-114-aGLBAu8b4eI9oa0MJoezrQ

A nappali falára került a családi fotókból összeállított galéria, alatta pedig nyugodtan lehet olvasgatni a felújított fotelben:

nvh_fannrem-181-QxmWdpyca4Tdlw2cjcby7Q

A nappali óriás, moduláris kanapéja igazi dizájn darab a Hay-től. Itt aztán egy egész vendégsereg is kényelmesen el tud helyezkedni:

nvh_fannrem-174-kOyT8fLR4udMq9LKH4uXng

Ha ez az otthon lett a második helyezett, akkor milyen lehet az első? Ha kíváncsiak vagytok, akkor az is megmutatom majd! :)

A képek forrásait itt találjátok: boligpluss.no

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr1112573413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása