Egy régi, kedvenc receptemet osztom ma meg Veletek. Gyerekkorom óta készítem és a mai napig nem tudom megunni. Gondolom, Veletek is sokszor előfordul, hogy kiszárad a kifli, a zsemlemorzsa pedig hegyekben áll már a szekrényben, így nem akarjátok ledarálni. Erre a problémára hoztam most egy hasznos, ám de igen finom, ízletes megoldást.
Töltsük meg valamivel, aztán puff be a sütőbe és máris kész a finom vacsora. Én imádom, főleg, mert a töltelék variálható.
Nézzük, mire van szükség az elkészítéséhez:
- 5-6 db tejes kifli
- fél doboz tejföl (nagy dobozos)
- körülbelül 20 dkg párizsi
- 6-7 szem csemege uborka
- 1 tömlős májkrém
- ízlés szerint só, bors és reszelt sajt
Elkészítése a következő:
Ezután a kiflik belsejét óvatosan kiszedegetjük:
A kiflik belsejét egy tálba tesszük és apró darabokra összecsipkedjük:
Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, miután mindent apróra feldaraboltunk:
Majd az egészet alaposan összekeverjük:
180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 25 perc alatt készre sütjük:
Az a jó benne, hogy teljesen mindegy, hogy reggelire, ebédre, vagy vacsorára fogyasztjuk. Bármelyik étkezésben megállja a helyét. És a maradékokat fel tudjuk használni, így semmi nem vész kárba
Én a magam részéről nagyon szeretem, bátran ajánlom mindenkinek.
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal