Saját Otthon Projekt

Railynarts, ahol a minimalizmusra épül minden

Railynarts, ahol a minimalizmusra épül minden

2017. 02. 14. Diamia8

A Magyar Alkotók sorozatunkban ma 2 kreatív barátnővel, Nikivel és Priszcillával ismerkedhettek meg, akik a minimalizmus jegyében alkotják meg bögréiket, díszpárnáikat, de képeslapokon is visszaköszönnek grafikáik. Habár a Railynarts nemrégen indult, de már a második kollekciót mutatják be a lelkes alkotók és a nyári kollekció is már készül.

Gyertek, tartsatok most is velünk!


Hogyan fogalmazódott meg az ötlet, hogy elindítsátok a Railynarts-ot?  
Tizenegyéves barátságunk során voltunk már szobatársak, költöztünk közösen külföldre, jártunk együtt egyetemre, így evidens, hogy felvetődött az ötlet egy sokórás telefonbeszélgetés során: Miért ne csináljunk közös bizniszt? 
Mindketten szeretjük a lakberendezést, azon belül is a kiegészítőket, az egyszerű dolgokat. Bennem (Niki) már régóta érett egy hasonló vállalkozás gondolata, Priszcilla meg kb. 2 perc ötlet-felvázolás után rábólintott, hogy akkor csináljuk. 
Mivel foglalkoztok eredetileg? 
Átveszem a billentyűzetet (Priszcilla): Niki csak annyit szeretne tudatni a világgal, hogy művészeti területen dolgozik és zenei karrierjét egyengeti szabadidejében pedig szívesen fotóz.
Én momentán marketingesként dolgozom egy fogászati kereskedő cégnél. A momentán szócskát azért hangsúlyozom, mert ez egy aprócska szelete a világnak, ami ezenkívül foglalkoztat: webdesign, programozás, a marketing speciálisabb ágazatai (sport és művészet) - ezekben mind szeretnék a későbbiekben elmerülni.
Meséljetek picit a kezdetekről! Nehéz volt elindítani a vállalkozást? 
Nem különösebben. Az ötlet megfogalmazódása és az első minták elkészülése között kb. 1 hónap telt el. Azóta is inkább az útközben alakulásban hiszünk. Persze, az alapok megvannak, így könnyebb rá építkezni, de konkrét őrült nagy tervezés nem előzte meg a webshop indítását sem.
 
Melyik volt az első terméketek? 
Két macskarajongó lánynak mi más is lehetne az első terméke, mint egy minimál stílusú cicás bögre? :)
 
Ki tervezi a grafikát közületek? 
Niki jobban rajzol, én meg jobban kezelem a grafikai programokat, így amíg valamelyikünk - vagy mindkettőnk meg nem tanulja a másik szuper képességét, addig a grafikákat online piacterekről szerezzük be.  
Természetesen kizárólag olyan grafikákkal dolgozunk, amelyek mind kereskedelmi, mind magáncélra felhasználhatóak, és a Creative Commons Licenc szabályzat szerint a CC0 licenc alá esnek.
 
Honnan inspirálódtok? Követitek a trendeket? 
Főként magunkból, a beszélgetéseinkből inspiráljuk egymást. A minimalista, letisztult stílust részesítjük előnyben lakberendezés és az élet többi területén is, így a trendeket ugyan követjük, de azokból mindig a saját magunk számára értéket képviselő gondolatokat mentjük el magunknak.
 
Melyik munkátok a kedvencetek és miért? 
Nekem (Niki) a webshopon már megtalálható tavaszi kollekció, Priszcillának meg maga a webshop. :) Mindkettőben sikerült azt a fajta átlátható, egyszerű vonalat megjelentetni, amit képviselni szeretnénk.
 
Melyik a vásárlóitok kedvence és miért? 
Egyértelműen a cicás kollekció. Hálás darabok, amikor az internet fele (legalább) macskaőrült. :)
 
Milyen új termékekkel, meglepetésekkel készültök a jövőben? 
A jövőben nagyobb hangsúlyt fogunk fektetni a saját grafikás munkákra - már készül a nyári kollekció, ezenfelül nyitunk a DIY vonal felé is elsőkörben horgolt termékekkel: takarókkal, kosárkákkal, "bögremelegítőkkel". Ez utóbbi prototípusai már egy Instagram nyerményjáték keretében kisorsolásra is kerültek.
 
A DIY részleg indulásával a webshopunk bloggal is bővülni fog, sok-sok értékes tartalmat tervezünk követőink számára - angolul és magyarul egyaránt. 
 
Hol lehet veletek találkozni? 
Facebookon (@railynarts), Instagramon (@railynarts) és a webshopunk üzenetküldőjén keresztül virtuálisan, személyesen pedig a nyár folyamán Budapesten egy pop-up koncepció keretein belül. Stay tuned!

Remélem, hogy a két barátnővel még majd találkozhatunk a blogon egy-egy szuper kollekció kapcsán! ;-)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr7012574241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása