Saját Otthon Projekt

Az inzulinrezisztencia a fővároson túl is létezik

Az inzulinrezisztencia a fővároson túl is létezik

2017. 03. 10. Schulz Veronika

Korábban már olvashattátok a képzeletbeli tollamból megszületett cikket, melynek fő témája a "inzulinrezisztens vagyok, hol egyek Budapesten" volt, ezt a kis szösszenetet itt olvashatjátok.

Nem gondoltam volna, de hihetetlenül sokan olvastátok ezt az irományt, ami azt sugallja számomra, hogy szükség van az ilyen és hasonló gyűjtögetésekre, mert sajnos ezek a helyek még mindig nem kapnak kiemelt figyelmet, holott, mint tudjuk, ez a betegség sajnos egyre több embert érint. Pedig egy kis odafigyeléssel rengeteget javíthatunk a helyzeten, nem feltétlenül kell drasztikus változtatásokra gondolni, ha csak annyiban változtatunk, hogy kizárjuk a fehér lisztet és a cukrot, már egy lépést tettünk, hogy később elkerülhető legyen a cukorbetegség.

Bevallom, a gyógyszeripar és a nagyokosok részéről érzek egy kis összeesküvés-elméletet, mert lássuk be, ha már most elkapjuk ennek a fránya betegségnek a grabancát és nem hagyjuk kialakulni, később, kinek is adják majd el a cukorbetegek részére készült gyógyszereket? (Lehet, hogy ezért hamarosan valaki meg fog kövezni :D )

Kissé elvittem ezt a sztorit azt hiszem, úgyhogy most kanyarodjunk vissza az eredeti témához. :) Korábban tehát olvashattatok a budapesti éttermekről, amelyek számunkra is megfelelő étkezést tudnak biztosítani. De mi a helyzet vidéken? Összességében ahogy keresgéltem, kutattam, le kellett vonnom a konzekvenciát: Sajnos a fővároson kívül sokkal rosszabb a helyzet, közel sincs annyi lehetőségünk.

Én nagyon remélem, hogy ez a statisztika javulni fog és egyre több étterem tulajdonos ismeri fel ennek fontosságát, bízom benne, hogy előbb-utóbb fellendül a "piac".

Elsőként Pilisvörösvárra utazzunk, itt található a Gondola Pizzéria és Panzió. Nagyon megörültem, hogy tulajdonképpen egy kis, családi vállalkozásról van szó, de mégis nyitottak az új dolgok iránt és az étlapjukon szerepel, hogy akár tésztát, akár pizzát ennénk, megtehetjük, mivel mind a kétféle ételt lehetőségünk van teljes kiőrlésű változatban kérni. 

Kecskeméten járva szintén lehetőségünk van megállni egy ebédre, mégpedig a Pasta Mia nevezetű helyen. Minden nap frissen készítik a tésztát, -ami szerintem már eleve fantasztikus- az, hogy a teljes kiőrlésű lisztben is gondolkodnak, az már csak hab a tortán.

Ennél egy jó kis gyrost? Akkor keresd fel Pécsett a Trójai Faló Gyros nevezetű gyorsétteremet, ugyanis gondoltak ránk. Kérhetünk tk pitát, én most.. megéheztem. :D

Alapból imádom Egert, a hangulatot, azt a csodás miliőt, ami ott fogad bennünket. Korábban már jártam a Palacsintavár Étteremben, isteni volt és hatalmas adag a palacsinta. Akkor még nem kellett/ nem figyeltem az étkezésemre. Most, hogy már tudom, hogy a palacsintát kérhetjük teljes kiőrlésű lisztből, ha legközelebb ott járok, biztosan bemegyek. :) (Ha ezt tudtam volna két héttel ezelőtt... a fene egye meg... )

Debrecen első egészséges étterme, az Eat up, határozottan jó választásnak bizonyulhat, lehetőségünk van hamburgert, tortillát és még sok más finomságot kóstolni, mert szinte mindent tk. lisztből készítenek. Nagyon jó pont, mg több ilyet!

Kicsiny szülővárosomhoz közel, Veszprémben található a Mosoly Cukrászda, ahol az egészségek édességekre és nassolni valókra fektetik a hangsúlyt. Torták, sütemények, pogácsák, legközelebb, ha hazamegyek, biztosan fel fogom keresni.

Remélem, ezt a cikket is ugyanolyan hasznosnak fogjátok találni, mint az előzőt, illetve, ha tudtok olyan helyeket, ahol mi is bátran ehetünk, nyugodtan küldjétek, szerintem, simán belefér a témába még egy 3. cikk is. :)

A képek forrásait rájuk pöttyintve találjátok.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr3812574285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása