Saját Otthon Projekt

Hűsítsük magunkat belülről az elviselhetetlen kánikulában

Hűsítsük magunkat belülről az elviselhetetlen kánikulában

2017. 08. 05. Schulz Veronika

Tombol a nyár, a forróság, odakinn csak úgy repkednek a 30 feletti fokok. Már nem tudom, hova meneküljek.

Kövezzetek meg, de alapból gyűlölöm a meleget, a kánikulát meg ki nem állhatom. A tömegközlekedés, ingerült emberek, a lakást nem lehet 30 fok alá hűteni, azt hiszem, nem kell tovább sorolni.

Mint egy hülye, úgy rohangálok a lakásban vizes törölközővel a nyakamban, miközben a télre gondolok, hogy mennyire várom már. 

Étvágyról jelen esetben szinte nem is beszélhetünk, de valamit enni kell, úgyhogy próbálok olyan ételeket kitalálni, ami egyrészt nem igényel sok időt, amivel nem sokáig kell a forró konyhában babrálni, és lehetőleg valamilyen szinten az sem árt, ha kicsit frissítő is.

Milyen ételekkel védekezhetünk a hőség ellen? Ehhez mutatok most pár tippet, ötletet, hogy én mit szeretek ilyenkor leginkább fogyasztani, hátha ezzel Nektek is tudok segíteni. 

Elsősorban érdemes minél több gyümölcsöt, természetesen jól behűtve. Épp tombol a dinnyeszezon, élvezzük hát ki, amíg lehet. Anyukám szokta mindig mondani: "Most egyél dinnyét, télen hiába akarsz majd!" Teljesen igaza van. Mit szóltok például egy isteni, hűsítő görögdinnye leveshez?

watermelon-gazpacho-main.jpg

Van egy saláta, amit bármikor képes vagyok enni. Akár napokon keresztül is. Ez pedig nem más, mint a Caprese-saláta:

21205057565_3ff871abb0_b.jpg

Igazán kézenfekvő megoldásnak bizonyulnak a különböző szendvicskrémek. Egyrészt gyorsan összedobhatjuk, igazán változatosak tudnak lenni, mit szóltok például egy isteni Tzatziki-krémhez? Kenhetjük pirítósra, vagy egy gyors gyros-t is összedobhatunk belőle, vagy ehetjük egyszerűen Tortilla-val:

tzatziki-sauce-2.jpg

A következő fogást kicsit tovább tart összedobni, mint az előző ételeket, de egyáltalán nem nagy cucc ez sem, speciel én is most fogok nekiállni elkészíteni, hiába este fél 10 van, nagyon szeretem, ez pedig nem más, mint egy igazi, jó magyaros kis lecsó. :) Hidegen is imádom, leginkább nokedlit szoktam bele szaggatni, de most kizárt, hogy nekiálljak:

843881-960x720-letscho-variante.jpg

A Jolly Jokerem a kovászos uborka. Nyár nálam nem telik el enélkül. Leginkább csak úgy magában, minden nélkül imádom enni, csak úgy elcsócsálni. Viszont még idén ki fogom próbálni az ebből készített levest. Ti csináltatok már?

122354_hideg-leves01.jpg

Remélem, Ti is hasznát veszitek ennek a pár tippnek és bízzunk benne, hogy már nem kell sokáig elviselnünk ezt a meleget. :) Ti mivel szoktatok védekezni, mit szoktatok készíteni ebben az elviselhetetlen melegben?

A képek forrásait rájuk pöttyintve találjátok! 

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr7212722342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása