Saját Otthon Projekt

Amit ma másképpen csinálnánk.... 2. rész

Amit ma másképpen csinálnánk.... 2. rész

2013. 06. 16. Diamia8

Az első részben levont 3 tanulság után pedig következzen a folytatás hasonlóan megszívlelhető/endő tanácsokkal:  

4. Soha többé fehér fuga:

A fuga színének kiválasztására valójában szintén nem volt lehetőségünk /lsd., mint a sötét fal az első részben/, mert a járólapot már rég lerakták, amikor megvettük a lakást. A járólap maga világosszürke és 60X60 cm-es. Irtó jól mutat, hogy kötésben lett lerakva és nem a szokványos hálóban:

IMG_0373

A probléma forrása egyedül az, hogy fehér a fuga. Egy év alatt a vakítóan fehér fuga besárgult és őszintén szólva nem bírtam nézni. Kénytelen voltam egy délelőttöt arra szánni, hogy tömény Domestos-szal felsúroljam a közel 40 m2-nyi  padlófelületet.

Gyönyörű lett, de örökre megtanultam: fehér fugát padlóra nem szabad választani /vagy évente sikálni kell/!  

5. Az ajtó a fürdőben: 

A 4,27 m2-es fürdőszoba nem egy álom. Viszont bevállaltuk, mert  a házban található többi lakásban a nappali-konyha rész volt sokkal kisebb. Nekünk viszont fontos, hogy ahol a legtöbbet tartózkodunk, az a rész legyen a legtágasabb. A kompromisszum megköttetett... Csak egy dolgot nem vettünk észre, hogy amikor berakták az ajtókat, akkor a fürdőben az ajtót befelé nyílóra rakták össze. Ez pedig azt eredményezi, hogy most alig férünk el:

IMG_0372

Szerintetek meg lehet fordíttatni? Szólhatunk érte a beruházónak?

Tanulság: lakásátvételkor mindig mindent alaposan nézz át és javíttasd ki, mert utána már nem nagyon van rá lehetőség!

6. Edénycsepegtető:

Végy egy szép edénycsepegtetőt az IKEA-ban jó pénzért. Persze ne a low cost modellt, hanem a jóval drágábbat. Majd jöjj rá, hogy nem találsz hozzá sem az IKEA-ban, sem máshol tálcát. Így a víz most kénytelen egy IKEA Samla doboztetőre csöpögni. Utálom, csak mivel nem volt olcsó, így sajnálom kidobni:

IMG_0369

7. A legnagyobb tanulság:

A legközelebbi lakás vagy ház berendezésénél már gondolni fogok arra, hogy igen hamar megunom a dekorációt. Tehát a bútorok csak fehérek lesznek /kivétel szőnyegek és kanapé/, mert ahhoz mindig minden megy és az épp aktuális hóbortomat könnyen tudom hozzápasszintani!

Kinek vannak még hasonló tanulságai? Osszátok meg velünk, hogy mi is tanulhassunk belőle!

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr8512572431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása