Saját Otthon Projekt

Dobogóba rejtett ágy esete a szülői hálóval

Dobogóba rejtett ágy esete a szülői hálóval

2015. 01. 09. Diamia8

Egyik kollégámék nehéz döntés előtt állnak, mert jövőre mind a két gyermek már iskoláskorú lesz. Ez önmagában még nem lenne probléma, de szeretnék a nyugodtabb tanulás miatt a különböző nemű gyermekeket érthető módon külön szobába költöztetni és csak 1 + 2 félszobás lakással gazdálkodhatnak. Sajnos így azonban ez a szülői háló beáldozásával fog járni. A magam részéről nagyon átérzem a problémájukat, mert senki sem szeret huzamosabb ideig kanapén aludni.

Természetesen egy jó minőségű, alaposan megválasztott és kipróbált kanapé megoldás lehet. Véleményem szerint azonban igazán fárasztó minden nap beágyazni reggel és megágyazni este. Ha pedig nem pakolunk el, akkor a legfontosabb élettér marad rendetlen.

Felvetette nekem, hogy dobogós megoldásra gondolt és ha van ötletem, akkor osszam meg vele. Rögtön megmutattam neki az elmúlt év legjobb magyar példáját, Nikoletti Petra munkáját a Térkultúra blog-on.

Szerintem ez annyira jól sikerült és még a vázszerkezet is fent van, ha mesteremberek segítsége nélkül szeretnénk megvalósítani:

Nappali06

Nappali01

IMG_4385

Értelemszerűen egy újépítésű lakásban nem bántak ilyen jól a belmagassággal, mint egy belvárosi lakás esetében. Így náluk a dobogót és az ágyat is alacsonyabbra kell tervezni. Ez a megoldás már szuperül megállná a helyét, bár azért még itt is el kell naponta pakolgatni a párnákat:

hidden-bed-under-floor

hidden-bed-5

hidden-bed-small-rooms-1

Szerintem nagyon izgalmas projekt és szeretném is majd nyomon követni a megvalósulását. Ha lesz hírem, akkor jelentkezni fogok a megvalósulás fáziasaival

A képek forrásait rájuk kattintva érhetitek el.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr4512572937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lakjunk jól 2015.01.10. 14:29:33

Most azt leszámítva, hogy az átlagos hazai félszoba még íróasztalok nélkül sem alkalmas gyerekszobának, valójában semmi szükség nincs arra, hogy 6 éves gyerekek külön szobába költözzenek. Elsős gyerek ritkán ír leckét egyedül a szobájában - amúgy egész napos iskolában elvileg nincs is lecke. Viszont ha az átlagos magyar lakást nézzük, akkor ez a dobogós megoldás sok sebből fog vérezni: hová tesszük, hogy ne takarja pl. a radiátort, ne érjen térdig az ablak gyerekek mellett, stb. Szóval mielőtt belevágunk egy bő félmilliós építési projektbe, inkább nézzünk körül kényelmes kanapé ügyébe - azt legalább magunkkal tudjuk vinni a következő lakásba.

Szabó Valéria Kollerné 2015.01.11. 10:41:47

Szerintem meg fantasztikus lehetőséget nyújtanak ezek a megoldások a kis lakásban lakóknak. Radiátor: mindenféleképpen meg lehet oldani, hogy ne legyen teljesen elszigetelve. Ilyen megoldás keresése és annak beruházása nem éppen csak a per/pil. 6 éves gyereknek szól, hanem az iskola további tanuló évei zökkenőmentes menetének előre gondolása. Keressünk kanapét, mert az tovább vihető? Nagyon sok esetben a meglévő kanapé már a következő lakásban vagy nem praktikus, vagy nem oda való. Sokszor váltottunk lakást, sokszor találtunk jó megoldásokat, és sokszor változtattunk rajta. Egy mindig biztos volt: minden esetben újra gondolással, fel tudtuk használni az évekkel előtte beruházott és elkészített berendezések anyagát.
süti beállítások módosítása