Saját Otthon Projekt

Húsgombóc tésztával, sütőben, házi paradicsomszósszal

Húsgombóc tésztával, sütőben, házi paradicsomszósszal

2015. 01. 30. Schulz Veronika

A hétvégén eszembe jutott, hogy szilvesztrerről maradt marhahús, ami a fagyasztóban van. Gondolkodtam rajta, hogy csináljak egy egyszerű fasírtot?  Végül olyan étel mellett döntöttem, ami kiadós, laktató és nem mellesleg nagyon finom.

Mindenem volt itthon hozzá, úgyhogy még piacra sem kellett mennem. Először kivettem a húst a fagyasztóból, hagytam, hogy felengedjen, majd egy nagy tálba tettem. Megfelelő méretet választottam ahhoz, hogy minden hozzávaló elférjen benne.

DSCN0080jav

Egy tálba engedtem egy kis hideg vizet, felvágtam kockára két szelet kenyeret, ezt a vízbe tettem pár másodpercre, hogy a kenyér kicsit megszívja magát, majd a húshoz tettem.

DSCN0081jav

Elővettem a ízesítőket, amit a keverékhez adtam, nagyon szeretem a friss fűszereket, más lesz az étel íze, a karaktere:

DSCN0085jav

Majd összevágtam. Természetesen só és bors, ízlés szerint.  Nagyon szeretem ezt a fűszeraprítót, annyira jó vele dolgozni, nem nehéz beszerezni, ha esetleg valaki igényt tartana rá :)

DSCN0086jav

A húshoz adtam, majd hozzátettem a többi hozzávalót, a tojást és egy jó nagy evőkanál Dijoni mustárt.

DSCN0087jav

Majd jött a két kedvenc hozzávalóm: a fokhagyma és a vöröshagyma. Én amondó vagyok, hagymából sosem lehet elég.

DSCN0090jav

Mikor minden hozzávalót egyberaktam, jól összegyúrtam, egy kellően homogén masszát kaptam, kicsit félretettem pihenni.

DSCN0100jav

A kamrából elővettem a házi paradicsomszószt, amit nyáron csináltam. Imádom a paradicsomos dolgokat, így a lehető legtöbbet raktároztam el belőle télre, minden formában és mennyiségben. Ha nincs otthon házi, természetesen kitűnő a bolti paradicsom is, én személy szerint a jó minőségű hámozott paradicsom konzervet ajánlanám hozzá. Hozzátettem 3 db babérlevelet, majd az egészet egy kicsit felforraltam, hogy az ízek összeérjenek.

DSCN0091jav

Gondoltam, kicsit megbolondítom balzsamecet-krémmel. Nagyon szeretem, sokkal különlegesebb, mint a sima balzsamecet, de természetesen ha csak az van otthon, tökéletesen megfelel. De akár el is hagyható.

DSCN0095jav

Amíg megmelegedett a mártás, vettem elő egy zacskó nagy csavart tésztát és a csomagoláson lévő utasítás szerint al'dente állagúra főztem.  (Tésztának mindig kell itthon lennie, különböző formájú, méretű. Tésztamániás vagyok :)  )

Összekevertem a szószt a tésztával, majd kezdtem bugyurgatni a kis húsgombócokat. Ilyen kis aranyosak lettek:

DSCN0102jav

Majd kisütöttem őket, oldalanként 2-2 percig:

DSCN0105jav

Ezután semmi más dolgom nem volt, a tésztát egy tűzálló tálba mertem rétegezve a húsgombócokkal. Egy sor tészta, egy sor gombóc, a végén reszeltem rá egy kis kék sajtot és betettem a sütőbe, de csak addig, amíg, míg a sajt a tetején megolvadt. Ez nagyjából 180 fokos, előmelegített sütőben 20 perc sütést jelentett.

DSCN0111jav

A végeredmény egy nagyszerű, ízletes, gyors, könnyen elkészíthető olaszos karakterű vacsora. A dicséret sem maradt el, nagyon ízlett a férjemnek, alig várta a vacsora végeztével, hogy másnap is ehessen belőle. A végeredmény   VOILA:

Jó étvágyat hozzá! :)

jav

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr5812572971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása