Múlt héten szokásos piacos túránkat tettük meg szombat reggel, amikor is az egyik árusnál megláttam a spárgát!!!
Igen, itt a tavasz! :) Az egyik kedvenc zöldségem! Imádom, mert finom, egészséges és bármit készíthetünk belőle. Kivéve talán a pálinka..Nem, nem próbálnám ki. ;-)
Hazaértünk és elkezdtem azon töprengeni, mit is készítsek belőle. Egy egyszerű leves? Nem, az a következő adag spárga lesz. Gondoltam, gyorsan összedobok egy reggelit, a beszerzett hozzávalókból. Kicsit tovább tart megcsinálni, mint egy pirítóst, de megéri, mert finom és változatos:
Először megmostam a spárgát, majd a fás, fehér részeit levágtam. Jobban szeretem a zöld spárgát, mert azt nem kell megpucolni, mint a fehéret:
Ezután felvertem 6 db tojást és hozzáöntöttem kb. 2 dl tejszínt, reszeltem hozzá egy kis sajtot illetve tettem hozzá még kéksajtot is. Sóval, fehérborssal ízesítettem:
Ezután a tojás alapot a turmixgépbe öntöttem és darabokra vágott spárgával együtt összeturmixoltam:
Ezután egy tűzálló edénybe öntöttem és megszórtam egy kis medvehagymával is:
180 fokra előmelegített sütőbe tettem és nagyjából 20 perc alatt megsütöttem. Amíg a tojás sült, feldaraboltam egy szál újhagymát, volt itthon shiitake gomba, melyeket kiválogattam:
A gombát egy kis olívaolaj és vaj keverékén megpirítottam:
Ezután hozzá dobtam a hagymát és együtt sütöttem össze őket:
Ez pár percet vett igénybe, ezalatt az idő alatt a tojás is pont tökéletesre sült. A gombához feldaraboltam pár szem nyers paradicsomot, összekevertem, majd az egészet a sült tojás tetejére halmoztam:
Nem kell neki sok idő, de ha reggel túl éhesek vagytok, hogy megvárjátok, hogy elkészüljön, szerintem egy könnyed vacsorának is tökéletesen megfelel.
Szemet gyönyörködtet, nem igaz?
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.