Saját Otthon Projekt

Csirke kívül? Inkább belül!

Csirke kívül? Inkább belül!

2015. 07. 24. Schulz Veronika

El kell mondanom, határozottan nem kedvelem a belsőségeket. Nem is eszem, ebben kivételt képez két dolog: a kacsa és libamáj! Tudom, tudom. Az is belsőség, mindenki ezt szokta egyből rávágni. De hát, mit tehetnék, ami finom, az finom. :)

Velem ellentétben Férj nagyon szereti a csirkemájat, bárhogy készítem el, mindig kitörő örömmel fogadja. Ezért is gondoltam, hogy beszaladok a henteshez hazafelé és vettem majd' egy kilót. Tudtam, hogy van itthon bacon, szóval össze is állt gyorsan a fejemben a vacsoraötlet. Ráadásul ebben a forróságban szinte élni sincs kedvem, nemhogy órákat állni a konyhában.

DSCN1265kész

Először is rizst főztem, a főzőlevébe vegetát tettem, majd nekiláttam a máj elkészítésének. Alaposan megmostam, majd betekergettem egyesével a baconbe:

DSCN1248kész

Felvágtam egy fej hagymát. Egy tepsibe tettem a betekert májat, megszórtam a felvágott hagymával, megszórtam borssal, majd az egészet sörrel meglocsoltam:

DSCN1251kész

Az egészet alufóliával befedtem, majd betettem a sütőbe és 180 fokon körülbelül 20 percig sütöttem, majd levettem a fóliát és úgy sütöttem még 10 percig.

Ezután semmi más dolgunk nincs, mint tálalni:

DSCN1265kész

 

Leírni pont olyan egyszerű, mint elkészíteni. Javaslom ezt a változatot mindenkinek, aki szereti. Férj legalábbis ezt mondja. :)

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr7012573249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása