Saját Otthon Projekt

Letisztult otthon skandináv beütéssel

Letisztult otthon skandináv beütéssel

2015. 07. 29. Diamia8

Szeretem az olyan lakásokat, amiben minden egyszerű és mégis tökéletesnek érezzük az összhatást. Pontosan ennek iskolapéldája a mai dániai  otthonunk, amely Koppenhágában található.

Tulajdonosa Jane Bøll, informatikusként dolgozik a Koppenhágai Egyetemen. Férjével és három gyermekkükkel élnek ebben az 1913-ban épített villában.  Magát a villát már réges-régen két különálló lakássá osztották és a család az egyik felében él. Maga a lakrészük 140 m2-es és két emeletes, amely elég teret biztosít az ötfős családnak.

A nyitott konyha és étkező kettősét a falak elbontásával hozták létre és ezáltal az eredetileg szűkös helyiségek tágassá váltak. Ezt az érzést tovább növeli a falak és a padló fehérsége, melyet csak a kályhánál található téglafal tör meg:

original-30054-1101-nordisk-miks-1

original-30055-1101-nordisk-miks-2

Az étkező a család kedvenc helye és itt töltik legszívesebben az idejüket, hiszen az egész család kényelemesen elfér ebben a tágas térben. Az étkezőasztal cédrusból készült és egészen Bolíviából hajókázott ide. Az asztalt remekül kiegészítik a fekete Eames székek:

original-30056-1101-nordisk-miks-3 (1)

Az előszobai üvegvitrin is Bolíviából van, amelyet a pár egy bolhapiacon fedezett fel és már rögtön tudták, hogy hol lesz a tökéletes helye:

original-30057-1101-nordisk-miks-4

A nappali is nyitott az étkezőre, de stílusban picit elkülönül a konyha-étkező kettősétől. Itt a fenyőpadló megmaradt eredeti szépségében és bátrabban használták a színeket a bútorokon is. A sarokban található üveges szekrény maradt azonban fehér és ebben rejti a család a porcelánokat:

original-30058-1101-nordisk-miks-5

A kanapé is Bolíviából származik, de a rénszarvas takaró családi ereklye. A dohányzóasztal eredetileg egy pad volt, amit szintén a bolhapiacról hozták el:

original-30059-1101-nordisk-miks-6

A nappaliban igyekeztek a klasszikus dán stílust vegyíteni a bolhapiacon talált darabokkal és a modern kanapéval. Ezt a stílust otthon viccesen "kapard össze stílusnak" nevezik a családon belül. A modern stílus megerősítéséhez vásárolták Arne Jacobsen híres Egg karosszékét is:

original-30060-1101-nordisk-miks-7

A nagyobbik fiú, Elias szobája is nyitott és tágas, ahol a gerendák és a hajó natúr fája határozza meg a hangulatot:

original-30061-1101-nordisk-miks-8

A pad a babaszobában Jane édesapjának otthonából volt és a gyerekek legkedvesebb ülőalkalmatossága:

original-30064-1101-nordisk-miks-11

A szülői háló sarkában egy pici sarkot rendeztek be a gyerkőcöknek, ahol reggelente tudnak játszani. Az agancs Jane édesapjának ajándéka, aki Grönlandon élt egy ideig:

original-30065-1101-nordisk-miks-12

A felső szinten a gyerekszobákon és a fürdőszobán kívül még sikerült egy dolgozószobának is helyet szorítani. Itt egyszerűen egy faltól-falig tartó polcból alakították ki az asztalt:

original-30066-1101-nordisk-miks-13

Ez az otthon megmutatja, hogy a kevesebb mindig több. Nem kell telezsúfolni bútorokkal a tereket és máris tágas otthont kapunk. Nem kell túlzásokba esni a színekkel sem, hiszen nem attól lesz a ház élettel teli, hanem benne élőktől. Nektek is tetszik?

A képek forrásait itt találjátok: www.femina.dk

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr3612573251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása