Saját Otthon Projekt

Ikea hack ötletek: Stuva padból előszobafal

Ikea hack ötletek: Stuva padból előszobafal

2015. 09. 03. Diamia8

Mai Ikea hack ötletünk az mutatja be tökéletesen, hogy ha nem tudsz igényeidnek, pénztárcádnak vagy a lakásod adottságainak megfelelő bútort készen vásárolni, akkor hogyan is lehet a legegyszerűbb darabot átalakítani egy kis otthoni barkácsolással.

Az előszobafal megalkotója, Amy a The Mombot blog írója, aki ezen felül három kisgyerek édesanyja és grafikus. Házuk megvétele után elkezdett az interneten kutakodni DIY előszobafal és Ikea hack ötletek után.

Ezután körvonalazódni kezdett a számukra megfelelő megoldás az előszobai rendetlenség felszámolására és férjével közösen hamarosan meg is valósították a terveket:

mudroom-diy-full1 

mudroom-diy-ruby

Legelőször is vásároltak 2 darab Stuva Pad-ot, ami elég nagy ömleszhető rakodőhellyel rengelkezik. Aztán elhelyezte a fal előtt és elkezdte kartonból felvázolni a megálmodott falat és utána ugyanazt véghezvinni már fából is:

mudroom-planning

A fenti polchoz még kelett külön konzolokat is vásárolni, ami alulról megtámasztja aztés ezen kívül még a házlapot:

mudroom-dimensions-diy-ikea-hack

A család mindegyik tagja kapott egy külön akasztót is, hogy ne kelljen keresgélni induláskor a saját cuccaikat:

mudroom-diy-corbel1

A padokat is összekötötték lécekkel, amiket barnára pácoltak és így jobban bírják majd a gyűrősdést:

mudroom-diy-benchtop2

mudroom-diy-benchtop1

Amy nagyon elégedett volt a végeredménnyel, mert az előszobafal tökéletesen betölti a funkcióját. Azóta mindig rend van és mindenki megtalálja a kabátját a saját fogasán.

Az elkészítését pedig roppant egyszerűnek találta és férjével együtt mindketten nagyon meglepődtek az eredményen. Nem számítottak rá, hogy ennyire jól sikerül majd. Ezt tartják a kedvenc saját projektnek az összes lakással kapcsolatos közül. Meg tudom érteni őket! Nektek is tetszik?

mudroom-diy-sideview

mudroom-diy-corbel2

A képek forrásait és a részletesebb angol nyelvű leírást a képekre kattitnva találtok vagy itt:  themombot.com 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr2212573303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása