Saját Otthon Projekt

Az első "Balatoni Szalon"

Az első "Balatoni Szalon"

2015. 11. 04. Schulz Veronika

Mint tudjátok, én Balatonfüredről származom és általában üdvözlöm az olyan kezdeményezéseket, amelyek egy kicsit hozzájárulnak ahhoz, hogy minél több ember megismerje a balatoni szokásokat, kultúrát, ételeket. Pontosan ezért tetszik egy új kezdeményezés, amely a Balatoni Szalon nevet kapta.

Ez egy gasztronómiai fesztivál, melyet idén rendeznek meg először, melyben kávézók, cukrászdák, bisztrók fogtak össze. Céljuk, hogy kicsit felpezsdítsék a várost, mielőtt a következő nyárig ismét mély álomba zuhanna.

A rendezvényre most hétvégén, november 6-8. között kerül sor. Finomabbnál finomabb süteményeket, ízletes fogásokat kóstolhatunk,  mindezt  laza, hangulatos környezetben.

November 6-án, 7-én és 8-án is a Kredenc Borbisztró hangulatos kis kávéházába invitálnak bennünket. Egy pohár finom bor mellett, kis harapnivalóval, tökéletes kikapcsolódást jelent.

93528a0f61d4f79fa17f3a038024e4af5355d6ff.inbox1200x630

November 7-én sűrűbbre tervezték a programot, több helyet is meglátogathatunk. Az előbb említett Kredenc Borbisztró kapui továbbra is nyitva állnak. Ha azonban csak egy könnyű süteményre vágyunk, ellátogathatunk a méltán híres Bergmann Cukrászdába, ahol isteni desszerteket és forró italkülönlegességeket kóstolhatunk, miközben Vivaldit vagy Bach-ot hallgatunk.

zsigmond_belso_hatso_full

A Sparhelt Bistro a Francia bisztró hangulatot hozza el nekünk, a menükhöz gondosan választják ki a hozzájuk illő borokat, valamint konyhai praktikákat is megismerhetünk. Én személy szerint imádom a hely hangulatát:

20140507sparhelt-bistro

A híres Vitorlás Étterem is csatlakozott a kezdeményezéshez, ahol Márton napi ételekkel találkozhatunk és igazán közelről csodálhatjuk a gyönyörű őszi Balatont, miközben lágy dallamokat hallhatunk:

50001917_galery_img

A tihanyi Echo Étterem pedig  isteni finom levendulás kreálmányokkal kápráztat el bennünket:

tihany-echo-etterem2

A Horváth ház 200 éves pincéjében pedig hidegtállal várnak és ötféle bort ízlelhetünk meg! Már megéri, nem igaz? :)

1425552224-6831

Azt hiszem, színes programokban lehet részünk, amennyiben ellátogatunk ezen az álmos hétvégén ebbe a csodálatos városba, kicsit kikapcsolódhatunk, lazulhatunk, elfelejthetjük a dolgos hétköznapokat. Javaslom, induljatok útnak, kóstoljatok, szürcsöljetek, élvezzétek!

Nektek van már valami programotok a hétvégére?

A képek forrásait rájuk pöttyintve találjátok!

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr2912573423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása