Tavaly decemberben felfigyeltem az egyik oldalon egy felhívásra, melyet a Simone Gasztroságai oldal hirdetett meg.A játék lényege, hogy gasztro blogok jelentkeztek és a szervező kisorsolta, mely blogok kerülhetnek a játékba. A kisorsolt blognak egy meghatározott, másik blogról kellett egy tetszőlegesen kiválasztott ételt elkészíteni.
Ezt egy nagyszerű kezdeményezésnek tartom, mivel manapság hajlamosak vagyunk elmerülni a magunk írásaiban, nem törődve azzal, hogy mások is ugyanolyan jó, vagy sokkal jobb, netalántán egyszerűbb recepteket mutat be, mint mi. Nekem a Vöröskaktusz diétázik blog jutott. Bevallom, előtte sosem hallottam róla, de most elkezdtem böngészni, nézelődni. Innentől kezdve, biztos, hogy rendszeres olvasója leszek. ( És ez itt most nem a nyalizós rész) :P
Egyszerű és nagyszerű receptekkel találkozhatunk, melyek könnyűek és egészségesek. Én most egy végtelenül egyszerű receptet választottam, hogy elkészítek és ennek nem a lustaságom az oka. Egy rég elfeledett receptre bukkantam, amit korábban Lorraine Pascal műsorában láttam és akkor is ki akartam próbálni. Csak megfeledkeztem róla. Egy isteni elő-, vagy utó-, vagy akár főétel is lehet. Ez pedig sült camambert sajt, almával és dióval.
Hogy mi kell hozzá?
- 1 (145 gr) camembert
- 1 db alma
- 1 marék dió
- 1 gerezd fokhagyma
- szerecsendió, só, bors
Összesen, ennyi a hozzávaló. Első lépésben a sütőt grillfokozaton előmelegítjük, majd a sajtot beirdaljuk:
A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, a résekbe nyomkodjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót reszelünk rá. Betesszük a sütőbe, míg a teteje kellően megpirul.
A diót egy száraz serpenyőben megpirítjuk. Félretesszük, a serpenyőbe dobunk egy kis vajat és nagy lángon megpirítjuk az almát is:
Ezután már csak tálalnunk kell, szépen, ízlésesen.
Szerintem egyszerűen isteni finom. Az alma, a dió és a sajt valóban tökéletes összhangban vannak egymással, pontosan ezt vártam, egyáltalán nem csalódtam. Máskor is el fogom készíteni. Ékes bizonyítéka annak, hogy attól függetlenül, hogy valamit 15 perc alatt dobunk össze, (mert ez kb. ennyi volt) lehet, igazán finom és különleges. Remélem Ti is kipróbáljátok, valóban érdemes.
Jó étvágyat hozzá! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Izabella Kövesdi 2016.01.10. 22:28:14
Varga-Spongya Schulz Vercsi 2016.01.11. 06:07:13
diamia8 2016.01.15. 21:27:31
Varga-Spongya Schulz Vercsi 2016.01.15. 21:52:22