Saját Otthon Projekt

Meseszép családi otthon Svédországban

Meseszép családi otthon Svédországban

2016. 01. 14. Diamia8

Mai lakásbemutatónk Malin Persson különleges otthonába kalauzol bennünket, amely Svédország harmadik legnagyobb városában, Malmőben található. Malin korábban modellkedett, de már lakberendezőként dolgozik és olasz származású férjével, Damianoval és 3 gyerkőcükkel él saját kis birodalmukban. 

A kalandjuk az 1908-ban épült házzal közel 3 évvel kezdődött, amikor menthetetlenül beleszerelmesedtek az akkor még romos állapotban lévő ingatlanba. Akkortájt még Rómában éltek és egy kis kávézót üzemeltettek a város központjában. Régóta gondolkodtak a váltáson, mert nyugodt, vidéki életet szerettek volna biztosítani gyerekeiknek. 

pb_milk_malinpersson_0550

pb_milk_malinpersson_0425

pb_elle_malinpersson_0519

A felújítás végül több, mint 2 évig tartott és a házban szinte mindent kicseréltek. Saját bevallásuk szerint még mindig vannak apróbb dolgok, amiket ki kell cserélni vagy meg kell csinálni, de egy ilyen öreg ház esetében soha sem áll le a felújítás.

pb_elle_malinpersson_0375

pb_milk_malinpersson_0046

pb_milk_malinpersson_0010

A végeredmény azonban még az álmaikat is felülmúlta. A ház egyszerűen csodálatos lett tágas tereivel, kényelmes kanapéival és hívogató atmoszférájával. 

Szeretik, ha nagy a jövés-menés otthonukba és gyakran fogadnak vendégeket. Az ajtajuk mindig nyitva áll a gyermekeik barátai előtt is, mert egyszerre akár 15 főt is kényelmesen le tudnak ültetni. Olasz barátaik is gyakran meglátogatják őket és ilyenkor nagyon kényelmes, hogy saját lakórészt tudnak nekik biztosítani, ahova nyugodtan vissza tudnak vonulni.

pb_elle_malinpersson_0073

pb_milk_malinpersson_0760

pb_milk_malinpersson_0676

Az ház stílusában jól érezhető mind az olasz és mind a skandináv kultúra. Ebből a kettősségből született ez a minden szegletében egyedi otthon, amely igazán irigylésre méltó. Tervezéskor Malin nem követett semmilyen szabályt, ráadásul szereti keverni a régi bútorokat és használati tárgyakat az újakkal. Ezek segítségével lett otthonuk eklektikus és így kapott igazi személyiséget. 

A legtöbb bútorukat Malin családjától kapták vagy férje hozta Olaszországból és mindegyik saját történettel rendelkezik. Véleménye szerint olyan otthont, amelynek lelke van, nem egyik-napról a másikra hozza létre az ember, hanem folyamatosan alakítja az élete folyamán. 

1bb1880ce1f260e65dd1f4f4571e5575

pb_elle_malinpersson_0788-1

pb_milk_malinpersson_0085

pb_milk_malinpersson_0975

Szerintem ez az otthon igazán különleges a maga nemében és tökéletes színtere a családi életnek. Tükrözik a két különböző kultúrából hozott mintákat. Bátran lehet a tervezési elveit utánozni, mert akkor mi otthonunk is ilyen egyedi lesz.

A képek forrásait pedig itt találjátok:

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr3412573551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása