Saját Otthon Projekt

A "tökegészséges" kenyér

A "tökegészséges" kenyér

2016. 03. 06. Schulz Veronika

Pár napja tudom, hogy kicsit meg fog változni az ételem. Na nem sokban, csupán annyiban, hogy elfelejthetem egy időre (remélem, nem örökre :) ) a kedvenc ételeimet. Kicsit változtatnom kell az étkezési szokásaimon, jobban oda kell figyelni magamra és sportolni is kell. Egyszóval: életmódváltás. Kiderült ugyanis, hogy inzulin-rezisztenciám van. Nem ijedek meg a feladattól, mert tudom, hogy ez egy jelzés a szervezetemtől, hogy Ácsi! Változtass!

Ettől függetlenül, nem fog megváltozni a blog tematikája, nem fogok írni a 160 grammos diétáról. Ezt kell ugyanis követnem. Erre tökéletes blog Iza blogja, a 160 gramm blog. Napok óta bújom a cikkeit, ötleteket merítek, tanulok. Kezdem érteni a lényegét, mondom, csak kezdem.. :) Sok még a tanulnivaló. :)

Holnaptól kezdem ezt a fajta diétát és tegnap mindent megvettem, hogy fel tudjak készülni a jövő hétre. Azt hiszem, a reggelivel leszek a legnagyobb gondban hosszú távon. Ettől függetlenül, találtam egy jó kis kenyér receptet, amit úgy gondoltam, hogy Nektek is megmutatok, mert bárki, bármikor fogyaszthatja. Pár hozzávalóból áll, keleszteni sem kell, csak összekeverni a hozzávalókat és puff, megsütni.

DSCN2589_Fotor

A következő hozzávalókat használtam:

300 gramm teljes kiőrlési búzaliszt

5 gramm zabpehely

15 gramm natúr joghurt

1 dl víz

1 teáskanál szódabikarbóna

1 teáskanál só

Először a lisztet egy tálba mértem:

DSCN2577_Fotor

Majd hozzákevertem a zabpelyhet, a sót és a szódabikarbónát:

DSCN2582_Fotor

Ezután hozzáadtam a vizet és a joghurtot:

DSCN2586_Fotor

Összekevertem, cipó alakot formáztam belőle és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tettem:

DSCN2588_Fotor

Tetejét megvágtam, liszttel kicsit meghintettem, majd a 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütöttem:

DSCN2589_Fotor

Ugye, milyen egyszerű?

Levágtam a végét, mert meg kellett kóstolnom. Kicsit tartottam tőle, hogy nem fog ízleni, de szerencsére tévedtem. Nagyon finom és laktató. 

Jó étvágyat hozzá! :)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr6612573673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása