Jövő héten, húsvét alkalmából két napra vendégül látjuk kis családomat. Nagyon várom őket, így el is kezdtem tervezgetni, hogy mivel várjam őket, mit süssek, főzzek nekik. A menü nagyjából már összeállt a fejemben, de azon gondolkodtam, hogy valami édességet is kéne csinálnom. Olyat, ami nem feltétlenül a megszokott desszert.
Próbáltam párhuzamot vonni. Húsvét, tojás, nyúl.. Nyúl, répa. Ez az! Legyen répatorta! Ha már répatorta, ne is torta. Répatorta-muffin. Az elképzelés megszületett és gondoltam, letesztelem, hogy valóban jó ötlet-e.
Férj volt az áldozat, aki megkóstolta (én nem ehetek ilyet) és látni kellett volna, milyen kétkedve tette a szájába. Nem jött neki össze a répa meg a torta. Azt mondta, hogy a mázzal egész ehető.. :D
Úgyhogy azt hiszem, megvan a jövő heti desszert is.
Lássuk a hozzávalókat:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg sárgarépa
- fél csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás-cukor
- 15 dkg kristálycukor
- 2 tojás
- 0,5 dl olaj
- fahéj
- Krémhez:
- 15 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- Körülbelül 1,5 dl tejföl
Első körben kimérem a lisztet. A sárgarépát meghámozom és a liszthez teszem, összekeverem:
Egy másik tálba teszem az olajat, a két tojást, a cukrot, a vaníliás-cukrot, a sütőport és az egészet összekeverem, míg a cukor el nem olvad. Majd mehet bele a fahéj is.
Ezután a lisztes keverékhez öntöm:
Tulajdonképpen a tészta kész is van. Hozzáállok a máz elkészítéséhez. A mascarpone-t, a cukrot és a tejfölt egy tálba teszem, majd összekeverem:
A tésztát muffin-sütőbe teszem:
Nagyjából 15-20 perc alatt készre sütöm, 180 fokra előmelegített sütőben. Ha megsült, ráfolyatom óvatosan a mázat és már tálalhatom is:
Annyira egyszerű, hogy bátran elkészíthetjük gyerekekkel is és ha kicsit viccesen tálaljuk, ők sem fognak neki ellenállni. :)
Jó étvágyat hozzá! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.