Saját Otthon Projekt

Kedvenc helyek: Postamester háza

Kedvenc helyek: Postamester háza

2016. 03. 31. Diamia8

A Postamester háza már tavaly ősszel felkerült a bakancslistámra, mert egyszerűen imádom a különleges hangulatú szálláshelyeket. Ráadásul a Mátra egész évben tökéletes kirándulási célpont akár gyerkőccel, akár barátokkal.

Az ilyen igazi kincseket pedig nem szeretem elrejteni és szerencsére a tulajdonosok is örültek a megkeresésemnek, így a blogon is megcsodálhatjátok ezt az igazán szuper szálláshelyet. 

A neve onnan ered, hogy a tulajdonos nagymamájának a bátyáé volt a ház, aki a mátraszentimrei postahivatal vezetője volt. Ráadásul a tulajdonosnak rengeteg gyerekkori emléke maradt a postáról és a házról is, mert sok nyarat töltött errefelé és néha pecsételgethette és rakosgathatta is a leveleket a hivatalban. Ezen emlékek miatt döntöttek a felújítás mellett.

Az arculat és a belsőépítészeti design Kiss Miklós munkája. Sajnos a ház eredeti bútoraiból, használati tárgyaiból nem sok maradt meg, hiszen a java az enyészeté lett. Éppen ezért a koncepció az volt, hogy megpróbálták beszerezni és kicsit átalakítani az eredetiekhez hasonló bútorokat, tárgyakat és postai kiegészítőket. Majd ezeket vegyítették kortársabb építészeti elemekkel.

A vendégház maga két szeparálható lakrészből áll, közös társalgóval. Kiváló szálláshely nagyobb baráti társaságnak.

Nagyon remélem, hogy hamarosan lehúzhatom a bakancslistámról.... Nektek is tetszik?

1

3

5

12

7

6

8

9

11

14

A szálláshelyen túl pedig a környezet is magáért beszél.... Olyan jó lenne itt eltölteni legalább 4 napot!

16

15

A képek és a szöveg egy része  tulajdonos hozzájárulásával a postamesterhaza.com-ról származnak.

A fotókat pedig Jaksa Bálint készítette.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr212573711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása