Saját Otthon Projekt

Mi újság Indiában?

Mi újság Indiában?

2016. 04. 17. Schulz Veronika

Mostanában kezdtem el megismerni az indiai konyhát. Van egy étterem nem messze a munkahelyemtől, ahonnan ebédet szoktam rendelni. Pisztáciás csirke és az elmaradhatatlan Naan kenyér. Isteni finom.

Az elmúlt pár hétben nem igazán volt alkalmam, hogy rendeljek, de éreztem, hogy a szervezetem kívánja már a fűszeres ízeket. Úgy döntöttem, hogy akkor nincs mese, itthon kell magamnak prezentálni. :) 

Végiggondoltam mi az, ami van itthon, majd hozzáláttam az elkészítéséhez.

DSCN2780_Fotor

Vettem elő a fagyasztóból egy egész csirkemellet, majd kisebb kockákra vágtam.

DSCN2610_Fotor

A következő fűszereket használtam a páchoz:

Friss gyömbér reszelve, 2 teáskanál mustármag, 3 gerezd fokhagyma,1 teáskanál koriander, 1 teáskanál garam masala, és 2 teáskanál arab hét fűszer-keverék.

A fűszereket egy mozsárba tettem, összetörtem, majd egy serpenyőben egy icipici olajon megpirítottam:

DSCN2612_Fotor

Isteni illatok terjengtek a lakásban. :) Miután a fűszerek kicsit megpirultak, elfeleztem. Az egyik felét a felkockázott csirkére szórtam, majd ráöntöttem egy pohár natúr joghurtot. Az egészet összekevertem, majd a hűtőbe tettem 2 órára, hogy a csirke jól átvegye a pác ízét. A másik felét félretettem:

DSCN2615_Fotor

2 óra elteltével egy fej vöröshagymát felkockáztam, majd üvegesre pároltam. Ezután hozzáadtam a fűszerek másik felét, alaposan összekevertem:

DSCN2775_Fotor

Majd a bepácolt csirkét a hagymára öntöttem:

DSCN2776_Fotor

Hagytam, hogy a csirke kicsit megpiruljon, illetve, hogy a fűszerek kicsit odakapjanak az edényhez. Miután a csirke megsült, hozzáadtam körülbelül 1 dl paradicsom pürét és az egészet pár perc alatt összefőztem:

DSCN2777_Fotor

Közben vettem elő bulgurt. Szeretem, mert finom és annyira egyszerű elkészíteni. Vizet forralunk, ráöntjük, állni hagyjuk és tádám! Kész is!

Most már csak annyi dolgunk van, hogy elfogyasszuk. Higgyétek el nem fogtok benne csalódni, próbáljátok ki! 

Jó étvágyat hozzá!

DSCN2780_Fotor

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr2612573763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása