Saját Otthon Projekt

A sonkás szendvicsen túl

A sonkás szendvicsen túl

2016. 08. 03. Schulz Veronika

Baromira unom a sonkás vagy szalámis szendvicseket. Megeszem, megeszem, persze, ha arról van szó, de a házilag készített szendvicskrémnél nem igen tudok jobbat. Főleg, ha zöldséges.

A májat nem szeretem, ezért nem szoktam házi májast készíteni, bár lehet, hogy ha egyszer nekiesnék, a szívembe lopná magát. De most nem májast készítettem, hanem, bármilyen meglepő, zöldségeset. :)

A minap gyönyörű kápia paprikákat vettem, mostanában nagyon rákaptam, tudom, de hát finom, mit lehet tenni. :)

Gondolkodtam, mi készüljön belőle, maradt a szendvicskrém. Összesen 3 féle összetevőre lesz szükségünk, egy óra sem kell hozzá, hogy elkészítsük és már a friss ropogós pirítóson már tolhatjuk is be az arcunkba.

A hozzávalók:

  • 50 dkg kápia paprika
  • 10 dkg juhtúró
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, fűszerek

A paprikákat először megmossuk, közben a sütőt 220 fokra előmelegítjük. A paprika szárait kiszedjük, kimagozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és fél óra alatt készre sütjük:

DSCN3184_Fotor

DSCN3186_Fotor

Ha megsült, egy tálba tesszük és hozzákeverjük a juhtúrót, belenyomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a fűszereket és az egészet összeturmixoljuk.

Innentől kezdve is más dolgunk, mint pirítani pár szelet kenyeret, megkenni ezzel az isteni szendvicskrémmel és már élvezhetjük is az ízeket!

DSCN3211_Fotor

Remélem, kipróbáljátok, jó étvágyat hozzá! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr9212573951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása