Saját Otthon Projekt

Üvegburába zárt karácsony

Üvegburába zárt karácsony

2016. 11. 18. Diamia8

Még ősszel került hozzám egy az üvegbúra, mert a végén én sem tudtam nemet mondani neki. Pedig tényleg igazán próbálkoztam. :)

Végül semmit sem került bele és itt várta a karácsonyi időszakot, mert terveim voltak vele. Fejben már el is képzeltem, hogy műhavas tobozok, rénszarvasok és fényfüzér fogja a dekoráció alapját képezni. Minden hétvégén picit haladtam előre a dekorációval, hol bronzzal, hol pedig a műhóval fújkáltam.

A 4 napos hétvégén pedig rávettem magam, hogy létrára álljak és előbányásszam a karácsonyi dekorációs kellékeimet. Innen már tényleg gyerekjáték volt az egész dekoráció és eljött az ideje, hogy az első részletét, a karácsonyi üvegburát meg is mutassam a blogon:

kracsonyi_bura

kracsonyi_bura4

kracsonyi_bura2

Hozzávalók:

  • üvegbura
  • tobozok
  • fényfüzér (fontos, hogy LED-es legyen)
  • karácsonyi témájú fadíszek (nekem rénszarvasos volt itthon tavalyról, így azt használtam fel)
  • PintyPlus Műhó spray
  • PintyPlus Basic bronz festékspray
  • gömbdíszek

Elkészítése:

1, Legelőször a műhavat kellett kipróbálnom, mert azelőtt még soha sem használtam. A boltokban sok helyen láttam műhavas tobozokat, de azok mind csillámmal is be voltak szórva és én azt nagyon nem szeretem. 

Így inkább gyűjtöttünk jó pár tobozt és egyébként is volt pár darab régebbről. Ismét levándoroltam az udvarra a rengeteg cuccommal és neki is álltam:

kracsonyi_bura5

A lényeg, hogy folyamatosan fel kell rázni a dobozt és akkor szépen jön belőle a műhó és utána már csak várni kell a száradással:

kracsonyi_bura6

2, Az idén a bronz szín lett a kiválasztott, így mindent egyszerre lefújtam erre a színre. Ehhez a projekthez azonban csak a rénszarvasok lettek felhasználva, de természetesen bemutatom majd a dekoráció többi részét is:

kracsonyi_bura7

3, Ha minden megszáradt, akkor az üvegbura tetejét meg kell fordítani, biztonságos helyre kell pakolni vagy kézben tartani. Először a fényfüzért kezdjük beletekergetni, aztán jöhet pár toboz és gömbdísz is. A rénszarvasokat mindig támasszuk ki egy-egy tobozzal vagy dísszel és fejjel lefelé tegyük bele, hogy megfordítás után a lábukon álljanak.

4. Ha már megpakoltuk, akkor próbáljuk meg a tetejét rárakni, úgy hogy a vezetéket hátul kivezetjük. Nekem még éppen elfért a bura és a fa között és billegés nélkül áll a helyén:

kracsonyi_bura3

5. A havas tobozok pedig így mutatnak közelről:

kracsonyi_bura9

Ez a dekoráció tényleg roppant egyszerű és üvegbura helyett lehet akár üvegvázát vagy befőttesüveget is használni. 

Jövő héten pedig elárulom, hogy hogyan készült a golyós csillag és a golyós karika. Várjátok?

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr8512574097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása