Saját Otthon Projekt

Adventi gyertyatartó bronz díszekkel

Adventi gyertyatartó bronz díszekkel

2016. 11. 27. Diamia8

Hihetetlen,  de már itt van advent első vasárnapja, amikor is mindenki meggyújtja az adventi koszorúján az első gyertyát. Többek között én is, de nem ám egy hagyományos koszorún, hanem annál sokkal izgalmasabb változaton!

Régóta szerettem volna ugyanis egy üvegfalú, modern adventi gyertyatartót és az idén az egyik barátnőm közreműködésével sikerült is egy fehérhez hozzájutnom. Azért fehéret gondoltam ki, mert a sötét bútoron szerintem sokkal jobban érvényesül, mintha feketét választottam volna. 

Kontrasztként rendeltem 4 darab csodás és kiváló minőségű gyertyát a H&M Home-ból, de nem hagyhattam ki a Moon Manufacture-nél beszerezhető, natúr számokat sem. Mivel az idén a bronz fogott meg, így azokat is át kellett a megfelelő árnyalatúra változtatnom az üvegbúránál is már bevált Pinty Plus bronz festékspray segítségével:

adventi_koszoru_helyett

adventi_koszoru_helyett2

adventi_koszoru_helyett4

adventi_koszoru_helyett1

Hozzávalók:

  • fémvázas, üvegfalú gyertyatartó
  • 4 darab hosszú gyertya
  • 4 natúr szám és viaszolt fonal a kötözéshez
  • Pinty Plus bronz festékspray
  • tobozok, fenyőgirland, tálca és díszek a további dekoráláshoz

adventi_koszoru_helyett9

Elkészítése:

1, Általában a társasház udvarán szoktam elkövetni a festési projektjeimet és ez most is így történt. Lebandukoltam a szükséges kellékekkel és egy papírlapon szépen lefújtam bronzra a számokat. Szerencsére nem kell sokat várni a száradásra, mert pikk-pakk megszárad a festék:

adventi_koszoru_helyett91

2, Ha minden megszáradt, akkor vissza kell költözni a nappaliba és magát a gyertyatartó én egy szép fehér tálcára helyeztem, hogy még mellé is tudjak díszeket pakolgatni.

3, Ezután a gyertyákat próbálgattam betekergetni a helyükre törés és sérülés nélkül. Szerencsére mind a 4 ép bőrrel megúszta a műveletet! Ezután a 4 számot közöztem rá a gyertyákra és ügyeltem arra, hogy körülbelül egy magasságba kerüljenek.

4, Innen már csak a díszítés van hátra, amihez én a tavalyi fenyőgirlandomat, a múltkori projektből maradt havas tobozaimat és gömb alakú karácsonyfadíszeket használtam fel: 

adventi_koszoru_helyett6

5, Kívülre pedig a maradék rénszarvas és az a csillag került, aminek az elkészítését a következő alkalommal mutatom majd meg. Ígérem, hogy annyira nem lesz bonyolult, mint aminek elsőre látszik!

adventi_koszoru_helyett5

adventi_koszoru_helyett8

6, Végül pedig ilyen lett az összkép, amely nálunk idén a karácsonyi hangulatot hivatott megteremteni. Remélem a macska is így gondolja és nem amortizálja le, amíg tényleg eljön az ideje! ;-)

adventi_koszoru_helyett3

Holnap pedig egy szuper csomagolási módszert mutatok a blogon, amit én követtem el. Érdemes lesz azt is megnézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr5512574099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása