Saját Otthon Projekt

Szuper gyors mécsestartó befőttesüvegből

Szuper gyors mécsestartó befőttesüvegből

2016. 12. 19. Diamia8

A befőttesüveg közismerten szuper alapanyag, ha a kreativitásunkat szeretnénk megcsillantani. Bármely háztartásban szinte korlátlanul megtalálható és tényleg a határ a csillagos ég felhasználhatóságát tekintve.

Többször használtam már én is fel, ha mécsestartót szerettem volna készíteni. Hiszen ilyenkor karácsony táján ez tűnik a legkézenfekvőbb alternatívának. 

A festegetés, rajzolgatás sokszor azonban meglehetősen időigényes elfoglaltság és ráadásul szükségeltetik még némi kézügyesség is. Ha pedig bármelyik a kettő közül szóba jöhet a Ti esetetekben, akkor jönnek jókor az olyan ötleteim, mint a mai is.

Az ilyenek mentik meg a kétbalkezeseket és az igazán elfoglaltakat, mert hát tényleg 5 nap múlva Szenteste! Nem rémisztgetni szereznék, csak tényként jegyezném meg eme apróságot. :-) 

Mivel én már rég túl vagyok az ajándékok beszerzésén, mert mindent elintéztem kapkodás és idegeskedés nélkül online, van időm a kedvenc elfoglaltságomnak hódolni, nevezetesen az alkotásnak. Így történt meg egyik vasárnap délelőtt, hogy beugrott a Maalmitól beszerzett karácsonyi falmatricák felhasználásának újabb lehetősége: szuper gyors mécsestartót fogok készíteni belőlük! 


A régi izzókból is szuper DIY karácsonyi díszeket készíthetünk! Olvassátok el hogyan!


Az ilyen hirtelen ötleteket pedig nem szoktam halogatni, hanem rögtön a tettek mezejére lépek, mert annyira furdal a kíváncsiság a végeredményt illetőleg. Szerencsére most is úgy érzem, hogy jól sikerültek:

befottesuveg9

befottesuveg

A legjobban az tetszik benne, hogy a falon a minta árnyéka óriás méretben köszön vissza. Olyan hangulatos a sötétben:

befottesuveg1

Hozzávalók:

  • falmatrica
  • befőttesüveg
  • gyertya vagy teamécses
  • olló

befottesuveg4

Elkészítése:

1, A legelső feladatunk, hogy az üvegek felületéről eltávolítsuk a zsírt és a port. Ehhez én egy ablaküvegre való törlőkendőt hasznosítottam. Ha pedig az üvegen a címkét nem sikerült eltávolítani, akkor a körömlakklemosót szoktam segítségül hívni. Nyomtalanul eltávolítja még a legmakacsabb ragasztónyomokat is.

befottesuveg5

2,, A hópelyheket a minta bonyolultsága miatt átvivőfóliával együtt kell majd a kívánt felületre áthelyezni, így nem lehet őket egy az egyben leszedni, hanem ki kell vágni szépen. Ez fogja biztosítani, hogy a hópelyhek ágai is egyben át tudjanak vándorolni az üvegre:

befottesuveg6

3, A hópelyheket óvatosan távolítsuk el a kék alapról és simítsuk az átvivőfóliával együtt az üvegre. Ha jól odasimogattuk, akkor pedig óvatosan távolítsuk el az átvivőfóliát. Ha jól csináltuk, akkor a hópelyhek maradnak szépen az üvegen: 

befottesuveg7

4, Az egyszerűbb minták esetében nincs szükség átvivőfóliára. Csak fogom és lehúzom a csillagot vagy a fenyőfát és óvatosan rásimítom az üvegre:

befottesuveg8

5. Ha végeztünk az összes befőttesüveg feldíszítésével, akkor pedig nincs más hátra, mint meggyújtani az összes gyertyát és máris kész az ünnepi hangulat! Egyszerűen imádom a végeredményt, de a családomnál is óriási kedvenc lett! 

befottesuveg2

befottesuveg3

Ennél egyszerűbb mécsestartót nem nagyon láttam még! Ha tényleg gyorsan kell valamit alkotni, akkor ne habozzatok az elkészítésével. A legjobb pedig az, ha megunjátok a mintát, akkor bármikor kicserélhetitek másikra is. ;-)

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr1612574163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása