Saját Otthon Projekt

Készíts természetes illatosítót házilag!

Készíts természetes illatosítót házilag!

2017. 03. 07. Diamia8

Sokan megveszik otthonukba a mesterséges illatosítókat, amelyek habár jó illatot varázsolnak, gyakran mérgező anyagokat tartalmaznak és károsíthatják egészségünket. 

Az asztmásoknál vagy az arra hajlamos embereknél károsan befolyásolják a légzést. Ezen felül a legtöbb ilyen illatosító formalinszerű anyagot bocsát a légtérbe, amely közismerten rákkeltő anyag. 

Éppen ezért én nem is használok otthon mesterséges illatosítókat, de kerülöm a mérgező anyagokat mind a kozmetikai, mind a tisztítószerek területén is. Vásárláskor mindig elolvasom az összetevőket, mert ez a tudatosság manapság elengedhetetlen, hogy elkerüljük a mérgező anyagokkal teli flakonok vásárlását. Ráadásul a gyártók sokszor megtévesztő szlogeneket használnak a termékekkel kapcsolatban és csak az összetevők listája árulja el a turpisságot. 

Nemrégiben láttam pár helyen természetes illatosító recepteket és totál belelkesültem. Annak idején ugyanis kaptunk ajándékba egy bambusznádas illatosítót, amit ezért elhasználtunk a fürdőszobában és a tartója kiürült. Gondoltam, hogy újrahasznosítom az üvegcsét és egyszerűen elkészítem az egészséges illatosítót magunknak.

A sok-sok receptet elolvastam és végül arra jutottam, hogy a legegyszerűbb változat lesz nálam a befutó. A kislányommal pedig egy szombat délelőtt 10 perc alatt össze is állítottuk.

Hozzávalók:

  • Mandulaolaj
  • Levendulaolaj 
  • Citromolaj
  • Bambusz sasklipálca
  • Vékony szájú üveg (nekem az újrahasznosított illatosítós volt)

Elkészítése:

1, Fontos, hogy minden olaj és illóolaj csak természetes összetevőket tartalmazzon. Az illóolajoknál pedig a drágább, magasabb illatkoncentrációjú változatokat válasszuk lehetőség szerint. Így lesz tartósan jó illat a helyiségben.

2, A mandulaolajat kell először az üvegbe önteni és hagyjunk helyet az illóolajoknak.

3, Ezután jöhetnek az illóolajok. Mint látszik, nálunk minden feladatot a "kis segédem" végzett el:

4, Hogy jól keveredjenek a különféle olajok, össze kell rázni az üvegcsét. 

5, Utána pedig a pálcákat kell belehelyezni és kész is az egészséges, természetes és csudijó illatú illatosító.

Ki próbálja ki otthon?

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr6812574279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása