Saját Otthon Projekt

A fűszernövényekre szükség van a lakásban (is)

A fűszernövényekre szükség van a lakásban (is)

2017. 05. 10. Schulz Veronika

Egy új projektet tűztem ki magamnak. Köztudott tény- legalábbis akik ismernek tudják, hogy a növények és én.. Hogy is fogalmazzam. Nem vagyunk túl jó kapcsolatban egymással. Most a nappaliban, épp egy szerencsétlen bazsalikom próbálja túlélni a velem töltött időt, másfél hete került hozzám, de jelenlegi állapotát tekintve nagyjából két, maximum 3 napja van még hátra. 

Ettől függetlenül, eszem ágában sincs tagadni, hogy az elkészített ételeknek teljesen más lesz az íze, a karaktere, ha friss fűszert használunk az ízesítéshez. 

Úgyhogy ma délelőtt megszületett bennem az elhatározás: Hétvégén elugrom a piacra, és beszerzek pár fűszernövény-vetőmagot és ha törik, ha szakad, saját fűszereim lesznek. Olyanok, amik életben vannak. Mert olyan nincs, hogy nincs! 

Ráadásul, ha szépen, rendezetten és igényesen vannak elhelyezve a lakásban, teljesen meg tudják változtatni az adott helyiség hangulatát. Feldobja, megszínesíti a teret, illetve ha a citromfűre gondolunk. Kicsit megtapogatjuk és máris isteni illatot áraszt magából. Összességében tehát elmondhatjuk, hogy ezekre a kis élőlényekre.. Bizony, szükség van! 

El is kezdtem már agyalni a design-on, hogy hol és hogyan mutatna a legjobban. Emiatt gondoltam arra, hogy bemutatom Nektek is, melyek azok a megoldások, amelyek leginkább elnyerték a tetszésemet. Mindenképpen aszerint akartam ötletelgetni, hogy ne legyen túl bonyolult a megvalósítása, valamint a lakás méreteit szintén szem előtt kellett tartanom, mert azt ugyebár nem szeretném, hogy itt-ott, a szoba közepén, esetleg a fürdőszobában essek el egy-egy cserépben. :D (bár, ez nálam mondjuk nem zárja ki ennek eshetőségét. :D

Biztos vagyok benne, hogy az első ilyen ötletet nem kell bemutatnom, biztos találkoztatok már ilyen, vagy ehhez hasonló megoldással. Ékes példája annak, hogy fillérekből is lehet tetszetős és mutatós darabokat kreálni pillanatok alatt:

Eszembe nem jutott volna, hogy fellógatva is lehet őket tárolni, de tetszik.. Sőt! :)

Igazán kis helyet foglalnak, ezzel szemben nagyon cukik:

Bevallom, ő az egyik kedvencem. Annyira egyszerű, letisztult, mégis kimondottan elegáns megoldás:

Ha akad otthon egy felesleges raklap darab, kis kézügyességgel nagyon tuti virágtartót varázsolhatunk belőle:

Most mondja azt valaki, hogy létezik olyan hely, ahol ez a hihetetlenül édes darab, nem mutatna jól:

Végül, de nem utolsó sorban, mutatom, hogy mire esett végül a választásom. Praktikus, kis helyen elfér, könnyen hozzáférhető, de emellett mutatós is, ennek a megvalósítását abszolút reálisnak látom:

Tehát az alapötlet megvan, már csak be kell szereznem a szükséges hozzávalókat és kezdődhet is a palánta-nevelgetés. Remélem, nemsokára bemutathatom Nektek a saját, ÉLŐ kis növénykéimet!
Drukkoljatok! :)

A képek forrásait rájuk pöttyintve találjátok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr3312574381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása