Saját Otthon Projekt

Viharbiztos mécsestartó a nyári estékre

Viharbiztos mécsestartó a nyári estékre

2017. 05. 28. Diamia8

Elérkezett végre a várva-várt jóidő és vele a szabadban töltött esték. Ilyenkor szinte mindig a teraszon ücsörögök, ahol a hangulat az elsődleges.

Márpedig vaksötétben pislogni nagyokat vagy kamera planban, díszkivilágításában ülni sem túl jó megoldás. Éppen ezért a gyertyák és egyéb romantikusabb hangulatot biztosító világítástechnológiai megoldások fontos szerepet töltetnek be ilyenkor teraszunkon.

Azonban a szél gyakran közbeszól és valamilyen viharbiztos megoldást szerettem volna ide alkotni. 

Ilyenkor születnek a legfurább és igencsak rizikós ötleteim... Jelen esetben, hogy dobjuk fel a sima betont valamilyen festékkel! Mivel nekem itthon leginkább - sőt, valójában csak PintyPlus festékspray - van, így használjuk ezt! 

Csakis a krétafesték jöhetett ezúttal szóba és lelkesen nekiestem az alkotásnak. Szerencsére most is jó volt a megérzésem és szuperül mutat a kék és fehér krétafesték az immár viharbiztos mécsestartómban, ami akár vázaként is funkcionálhat olykor-olykor:

Ugye milyen szép jól mutat a minta a felületen?

Hozzávalók:

  • Ékszerbeton
  • Pintyplus Krétafesték (AZUL INDIGO CK795 és BLANCO ROTO CK788)
  • Üres befőttesüveg
  • Karton doboz
  • Keverőpálca
  • Egy edény a kikeveréshez
  • Testápoló
  • Csiszolópapír

Elkészítése:

1, Keverjük ki a beton egy edényben, hogy ne legyen csomós.

2, A kartondobozt kenjük be belülről testápolóval, hogy száradás után könnyedén el tudjuk majd távolítani:

3, Öntsük a kartondobozba a betont és kezdjük el ráfújni először a kék festéket a beton felületére. Majd a pálca segítségével húzzuk el a festéket egy határozott mozdulattal egy irányba. Majd mellette párhuzamosan az ellentétes irányba. Ezután jön a fehér szín hasonlóan, amit még egy kis pötyögtetéssel megtoldottam a végén:

4, Várjuk jó pár napot, amíg teljesen meg nem köt a beton. Utána távolítsuk el a kartonpapírt és csiszoljuk meg a betontalp széleit. Ezután már csak a mécses kell a megfelelő hangulathoz:

Kedvet kaptatok az alkotáshoz?

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr412574401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása