Saját Otthon Projekt

Coma Design, ahol a népi kultúra jegyei az urbánus lakberendezésben reinkarnálódnak

Coma Design, ahol a népi kultúra jegyei az urbánus lakberendezésben reinkarnálódnak

2017. 07. 21. Diamia8

Már egy jó ideje vágytam egy igazi, kézzel készített falikárpitra, amely végre nem is olyan régen valóra vált. Hiszen az interneten ráleltem a Coma Design-ra és Csillára, aki álomszép falikárpitokat sző és mellette drótból készít igény szerint feliratokat.

A Saját Otthon Projekt pedig már szinte küldetésének érzi, hogy megismertessen veletek olyan kreatív alkotókat, akik igazán minőségi termékeket készítenek, így Csillát és termékeit is szeretnénk egy interjún keresztül bemutatni Nektek, Olvasóinknak. Reméljük, hogy hasonlóan imádni fogjátok termékeit, mint mi! :)

img_20170301_095508.jpgHogyan fogalmazódott meg az ötlet, hogy létrehozd a Coma Design-t?

A lányaim szobáinak dekorálása során olyan elemeket kerestem, melyek mind anyagukban, mind megjelenésükben egyedi, bohém hangulatot képesek teremteni, és így akadtam a fali szőttesekre.

Mivel nem találtam számomra megfelelőt, elkezdtem a hozzáértőktől a szövés technikáját elsajátítani,. A szövés azonnal szerelemmé vált, így az elsőt sok másik darab követte.

img_20170430_142910_233.jpg

Természetes melegséget árasztva váltak a barátok, családtagok otthonának díszévé. Tulajdonképpen az ő buzdításukra gondoltam úgy, hogy talán mást is megörvendeztetek ezekkel a csodás darabokkal.

img_20170428_084149_032.jpg

Honnan jött a név és a logó ötlete? Először még én is azt hittem, hogy egy srác csinálja.

A Coma rövidítés az angol countryman szóból adódik, utalva a klasszikus, hagyományos módszerek használatára. Olyan márka, ami egyfajta minőséget képvisel, átmenet a népi és a modern között, az egyedi és a tömeg között, azonnal felismerhető attribútumokkal.

Tradicionális népi kézműves technikák alkalmazása, újraértelmezése és beemelése az urbánus lakberendezés hétköznapjaiba, amely - úgy érzem - napjainkban hiánypótló.

img_20161124_134317.jpg

Mivel foglalkozol eredetileg? 

Jelenleg kommunikációval és kiadványszerkesztéssel foglalkozom, de előző munkáim során is rendszerint szükség volt a kreativitásra.

Mi volt az első terméked és miért azzal indultál?

Az egész egy bajuszos pohárral kezdődött, amit bátyám üvegművessége ihletett.

Ez egy talpas pálinkás pohár volt, amit kicsit továbbgondoltam és egy betyáros bajuszt terveztem rá, amely a szánkhoz emelve a sajátunknak tűnik. A barátaimnak nagyon tetszett, a rengeteg vicces fotót kaptam, miszerint nagyszerű partykelléknek bizonyult. :) Itt még csak tervezőként voltam jelen, de a faliszőnyegeket, illetve drótdekorációkat már magam is alkotom.

img_20170413_103503_467.jpg

Mesélj picit a kezdetekről! Nehéz volt elindulni? 

Az alkotás folyamata mindig örömmel tölt el, az anyagbeszerzéstől kezdve a tervezésen át egészen a kivitelezésig. Teljesen feltölt, amikor az elképzelésem valósággá válik.

A nehézséget inkább az okozza, hogy mindezt összeegyeztessem az anyasággal. Igyekszem egészséges egyensúlyt találni, de két kislány édesanyjaként néha nehezen tudok egy-egy szabad órát elcsípni a kézműveskedésre. Előfordult már, hogy a lányaim fodrászkellékeként éppen 15 csattal a hajamban szőttem. :)

img_20170306_135337.jpg

Melyek a kedvenc terméked és miért?

Személy szerint a faliszőnyegek a kedvenceim. Hihetetlen mértékben tudja egy-egy szőttes a lakás bármely szegmensét lakályossá varázsolni, kiváló atmoszférát teremtve a maga egyedülálló, letisztult formáival.

img_20170409_114910_049.jpg

Melyik a vásárlók kedvence és miért?

Legtöbben egyelőre a babanév drótdekorációt rendelik tőlem, ami nagyszerű ajándéknak bizonyult egy baba érkezésekor, vagy ha egyszerűen a már meglévő gyermekszobát szeretnék a szülők hangulatosabbá tenni.

img_20170529_090718_524.jpg

Milyen új termékekkel, meglepetésekkel készülsz a jövőben?

Rengeteg ötletem van a jövőre nézve, ezért mindenképp tervezem bővíteni a hagyományos technikákkal készült termékek sorát. Nem árulok el titkot, hogy egy-két termékemmel a bloggereknek, food bloggereknek is szeretnék kedvezni majd a közeljövőben.

img_20170220_093503.jpg

Honnan inspirálódsz? Követed a trendeket?

A hazai tervezők mellett érdeklődéssel figyelem a külföldi designerek, lakberendezők munkáit is, de az igazi ihletet számomra mindig a különböző színek és anyagok kombinációja adja.

img_20160413_134333.jpg

Hol lehet veled és a termékeiddel találkozni virtuálisan és személyesen? 

A digitális világ nyújtotta lehetőségeket kihasználva a Facebook, Instagram és a most induló www.comadesign.hu oldalon elérhetők, illetve rendelhetők a termékek, de igyekszem minél több vásáron, boltban megjelenni.

Augusztus folyamán lehetőségem nyílt egy FeminiBox megjelenésre is, de hogy ott mivel lepem majd meg a vásárlókat, az egyelőre titok. :)

Hiszek abban, hogy termékeim a személyes megismerés során anyagi és esztétikai minőségükkel önmaguk védjegyévé válva keltik fel a vásárlók érdeklődését és minél több helyre jutnak el a magam alkotta termékek.

img_20170202_125205.jpg

                                                                                                                                                               

Remélem, hogy ez a sok-sok gyönyörű kép hasonlóan megdobogtatta szíveteket a falikárpitok irányába, mint anno az enyémet. Hamarosan az enyémet is befotózom, de most a kánikulában túl meleg van ahhoz, hogy felhúzzam a lakásban a redőnyt... Hamarosan úgyis jön a hosszú tél, majd akkor mindent bepótolok. Ígérem! :D

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr6812621417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása