Saját Otthon Projekt

Csodás horgászház a Hortobágyi Nemzeti Park közepén

Csodás horgászház a Hortobágyi Nemzeti Park közepén

2017. 07. 27. Diamia8

Mindig az olyan történetek fognak meg igazán, amelyek valódi emberekről szólnak és éppen ezért szeretem legjobban bemutatni az magyarországi otthonokat. Könnyebben bele tudjuk képzelni magunkat a tulajdonosok helyzetébe és nehézségeikbe, ráadásul könnyebben is inspirálódunk.

Petronella blogját, a Lafarfalla Decort már ezer éve követem, de megismerni egymást az interneten csak nemrégiben ismertük meg. Nagyon tetszenek a munkái és most lehetőséget kaptam, hogy az elkészült horgászházukat bemutassam a blogon. Tutira el fogtok ámulni, hogy mit lehet kihozni egy hétvégi házként használt házikóból úgy, hogy a költségvetésből a berendezésre már alig maradt.

Maga a horgászház a Hortobágyi Nemzeti Park közepén elhelyezkedő tónál található, amely Petronelláék állandó lakhelyétől 20 km-re található, így kényelmesen megközelíthető. Többször jártak már itt barátoknál korábban is és már akkor megtetszett nekik, de leginkább Petronellának az ottani légkör.

Évekbe telt mire meggyőzte a Férjét, hogy ők is vegyenek itt egy házikót. Ráadásul közben egyik barátjuk szintén kedvet kapott a vásárláshoz, ezután pedig már csak egymás melletti telkeket nézegettek.
Olyat azonban, amin ház is van, nem találtak egymás mellett, csak üres telkeket. Így az első körbejáráskor meg is egyeztek az Egyesülettel a vásárlásra vonatkozóan, pár nap múlva már folytak is a munkálatok: tereprendezés, stégkészítés, faház-rendelés, betonozás stb....
_pix9964.jpg
 

Szerencsére csak nagyrészt apró nehézségek voltak, viszont az egyetlen nagy, az igazán emlékezetes maradt. Az első kint alvásuk estéjén, amikor már csak annyi lett volna hátra, hogy a hosszú nap után koccintanak egy pohár borral, észrevették, hogy valahonnan szivárog a víz.

A fal átázott és ott álltak, hogy akkor ugrott a kint alvás, késő este indulhattak haza és még a frissen festett falnak is annyi. A legviccesebb, hogy másnap pont azt a deszkát szedték le elsőre, ami mögött volt a megfúrt vízvezeték. :) 

Mivel Petronella enteriőr-tervezőnek tanul, ezért természetesen a belső tér csinosítgatása volt a kedvenc része, ezen belül is a konyharész. Sok dolgot kapott rokonoktól és barátoktól, valamint sok bútort rendelt a netről, használt és új dolgokat egyaránt. Szinte mindent maguk csináltak néhány olyan dolgot leszámítva, ahol muszáj volt szakember segítségét kérniük. 

Most már végre eljutottak oda, hogy teljesen birtokba vegyék és késznek nyilvánítsák. Nem csak a horgászat a fő tevékenység, hiszen imádnak itt lenni. Itt pihenik ki a mindennapokat és gyakran fogadnak barátokat is. Nem túlzás kijelenteni, hogy minden szabad hétvégéjüket itt töltik.

A képeket elnézve pedig bátran valljuk be, hogy nem csodáljuk. Szívünk szerint mi is rögtön vásárolnánk egy hasonló csodás horgászházat a Hortobágyi Nemzeti Park közepén. ;-)

_pix9585.jpg

_pix9614.jpg

_pix9631.jpg

_pix9964.jpg

_pix9990.jpg

_pix9993.jpg

_pix0077.jpg

_pix0090.jpg

_pix0070.jpg

_pix0073.jpg

_pix0040.jpg

_pix0049.jpg

_pix0037.jpg

_pix9915.jpg

_pix9938.jpg

_pix9941.jpg

_pix9819.jpg

_pix9887.jpg

_pix9814.jpg

_pix9838.jpg

Petronellával a blogon kívül a Facebook oldalán és az Insta oldalán tudtok találkozni.

Fotók: Molnár Alida pixelerie.com

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr6812681311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása