Saját Otthon Projekt

Mirrorka: biztonságos gyermektükrök egy magyar anyuka műhelyéből

Mirrorka: biztonságos gyermektükrök egy magyar anyuka műhelyéből

2017. 09. 19. Diamia8

Hosszabb kihagyás után folytatódik a kreatív alkotók sorozatunk, ahol igazán egyedi és minőségi tárgyakat alkotó, magyar kézművesekkel ismertetünk meg Titeket. Szinte már küldetésként éljük meg, mert szeretnénk hinni, hogy a tömegtermékeken túl is van élet! 

Ma pedig egy hihetetlenül egyedülálló termék, az akril tükör alkotójával, Katalinnal ismerkedhettek meg. 

stock-kepek_balna.jpg

Hogyan fogalmazódott meg az ötlet, hogy akril tükrökkel kezdjél foglalkozni? 

Az ötlet azután fogalmazódott meg bennem miután találkoztam ezzel az anyaggal. Emlékszem ültem kezemben az akril tükörrel, forgattam és nem hittem el, hogy tényleg van ilyen. Már a kis minta megérkezése előtt is kértem róla fotót, amin látszódott is, hogy tényleg tökéletesen tükröződik, de végig ott motoszkált bennem, hogy tuti photoshop vagy valami beállítás, és hogy biztosan torzít valójában.

kep_2.JPG

Eredetileg reklámgrafikus vagyok, így kerültem kapcsolatba az akril tükörrel, egy kiadványhoz volt szükségem olyan tükröződő felületre, amely tökéletes képet ad, viszont nem törik. Ebből a projektből végül nem lett semmi, de eszembe jutott, hogy mikor a gyerekek picik voltak mennyi fejtörést okozott, hogy tegyek-e tükröt a szobájukba és ez a megoldás annyira kézenfekvő volt, hogy belevágtam. Az, hogy bármilyen formát meg lehet valósítani belőle, és így a formák megtervezése a folyamat jelentős része, már csak hab a tortán.

bunny_baby.jpg

Miért ezt javaslod baba- és gyerekszobába? Mitől különbözik a normál tükröktől és miért fontos a baba fejlesztésében? 

A legfontosabb tulajdonsága, hogy nem törékeny. Az akril egy jóval rugalmasabb anyag, mint az üveg, valamint jóval könnyebb annál, súlya körülbelül fele.

Az érdeklődők mindig meglepődnek, mikor a kezükbe adom, hogy mennyire súlytalan. Ezen tulajdonságai miatt nagyobb erőt kell ahhoz kifejteni, hogy összetörjön. A gyerekeknek készülő tükrök egy méterről leejtve sem sérülnek.

Következő lényeges tulajdonsága, hogy nem vág, az esetleg sérült rész sem éles, nem okoz sebesülést. Nem úgy törik mint az üveg, nem robban szilánkokra szerencsére, a műanyaghoz hasonlóan egy éles vonal mentén pattan el.

zurleny_foto.jpg

A biztonságosság úgy lesz teljes, hogy a tükrök hátoldala ipari ragasztóval bevont, így teljes felületével a falra vagy bútorra tapad, nem esik le. Az hogy öntapadós a felrakást is megkönnyíti, például panelekben nem kell fúrni-faragni a falat.

Ez a tükör nyugodtan a gyerkőcök magasságába is tehető, az a jó, ha eléri, megsimogatja, kopogtatja, ütögeti. Ha megnézi, hogy mosolyog vissza a kedvenc babája vagy a másik oldalról hogy mutat a kisautó (egyáltalán van-e másik oldala amikor ő nem látja. :)

A tükör piciknek kitűnő segítség ahhoz, hogy felfedezzék önmagukat, hogy ráébredjenek, ők egy külön lény, nem anya meghosszabbítása. Annyira édesek a fél év körüli babák, mikor először pillantanak bele és látják meg magukat. Tágra nyílik a pici szem, mosolyra húzódik a száj, hatalmas érdeklődéssel figyelik azt a másik babát. Kalimpálnak, kurjongatnak. Később a beszéd kialakulásánál az artikulációt tudja a tükörben megfigyelni, anyával, apával együtt lehet grimaszolni, egymást utánozni. És láttál már ovis lányokat táncolni a tükör előtt?

eperke_tukor.jpg

Teljes állásban csinálod már a Mirrorkát?

Saját cégem van, amelybe a Mirrorka is beletartozik. Animációk rajzolásával, arculattervezéssel, kiadványszerkesztéssel foglalkozom. Egyelőre szerencsére még nem kell választanom a két elfoglaltság között, mert igazából nagyon nehéz lenne. Inkább az adminisztrációt, hivatalos ügyeket passzolnám le szívesen. :)

Mi volt az első terméked és miért azzal indultál?

Én nem így működöm. Nekiültem és megrajzoltam egy szuszra a kezdő kollekció nagy részét. Nem is mutattam meg senkinek, csak mikor már kész tükrök voltak. Sorba raktam őket a nappaliban és küldtem pár barátomnak fotót róluk. Ők véleményezték. :)

Aztán mikor a Brendonba bekerültek a babáknak készülő tükrök, velük egyeztetve még finomítottunk a kollekción, a felhő például az ő javaslatukra készült. Végül nagy kedvenc lett a széles mosolyával. 

cloud_brendon.jpg

Mesélj picit a kezdetekről! Nehéz volt elindulni? 

Nagyon szerencsésnek gondolom magam. Valahogy mindig úgy esett minden, hogy volt lehetőségem tovább haladni. Nem hullott az ölembe minden, ne érts félre, sok ajtó zárult be előttem, de mindig volt lehetőségem bekopogni egy másikon. Ez a mai napig így van.

Egyre inkább úgy gondolom, hogy egy ötlet megvalósítása nagy adag elkötelezettséget, kitartást és türelmet igényel. Ami ma még nem sikerül, annak még nem jött el az ideje. 

stock-kepek_pingvin.jpg

Melyek a kedvenc terméked és miért?

A szívemhez a fejlesztő tükör áll a legközelebb. Ez egy nagyobb tükör (többek szerint béka formájú, így legyen), melyhez egy elé tehető rúd is tartozik. Így a még állni nem tudó baba belekapaszkodva fel tudja húzni magát, tornázhat, nézelődhet, más perspektívában figyelheti a világot és magát. Később a rúd eltávolítható és az egész alakos tükör a szoba hasznos dekorációja maradhat még egy jó ideig.

kep_20.JPG

Melyik a vásárlók kedvence és miért?

Ha nem csak a fali tükröket veszem figyelembe és az eladás darabszámát nézem, egyértelműen a kétoldalú akril tükör a nyertes és ennek szívből örülök. Ezt a tükröt az iskolás gyerekek szülei ismerik, ugyanis a kétoldalú tükör kötelező tanszer az iskolában alsóban.

Ez egy egyszerű, 6x9 cm-es téglalap alakú kis eszköz, amely két darabból van összeragasztva. Matek és rajz órán használják tükrözésre a kisdiákok. Amikor a lányom elsőbe ment és bevásároltam a tanszereket teljesen megdöbbentem, hogy igazi tükröt fognak használni az órán. Hiszen annyira könnyen törik és okoz sérülést és ezek a gyerekek még annyira figyelmetlenek. 

Nagyon örülök, hogy az akrilból készült kétoldalú tükörrel egy biztonságos (és ebben a vastagságban már gyerekek által törhetetlen) alternatívát tudok ajánlani a szülőknek. Több nagyker, a KES Papír, a Barát Papír és a Printker, iskolawebshop.hu forgalmazza őket.  

dino_brendon.jpg

Milyen új termékekkel, meglepetésekkel készülsz a jövőben?

Ez a vásárlóktól is függ, ugyanis egyre több névre szóló egyedi tükröt tervezek. Bővítem tovább a kollekciót folyamatosan, rengeteg új forma van a fejemben, és a babafejlesztő vonalon is szeretnék újdonságokat tervezni, segítve a szülők mindennapjait és a logopédusok, mozgásfejlesztők munkáját.

snail_brendon.jpg

A biztonságos és bababarát tükrökkel már elég sok helyen találkozhattok, de akár online is meg tudjátok rendelni a lenti elérhetőségeken:

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr4312829986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása