Saját Otthon Projekt

A konyhában is haladni kell a korral

A konyhában is haladni kell a korral

2017. 10. 31. Schulz Veronika

Gondolom, nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, minden érdekel, ami valamilyen úton, módon összekapcsolható a főzéssel, a konyhával, vagy a gasztronómiával. Legyen szó egy általam elismert szakácsról, egy új eljárásról, szokatlan ötletekről, design-ról, berendezésekről, kiegészítőkről és még napestig sorolhatnám. Amikor akad egy kis szabadidőm, szeretek olyan dolgokat, cikkeket nézegetni, amelyek bővítik az ismereteimet, lekötnek és kikapcsolnak.

Valamelyik nap akadt egy kis szusszanásnyi időm és a rendszeresen felkeresett weboldalaimon nézelődtem konyhai aprócikkek után kutakodva, amikor is véletlenül rábukkantam pár olyan kiegészítőre, aminek láttán szinte az állam is lesett. Egyik cikkből természetesen következett a másik, amiket átolvasgattam és konstatáltam magamban, hogy rengeteg olyan termék található a piacon, amit minden átlagember rendszeresen használ, ezek a tárgyak azonban eltérnek a megszokottól, már-már szinte futurisztikusak, vagy exkluzívak.

  1. Csodás alkotók, csodás termékei között szörföztem, de közben pontosan tudtam, hogy ezek a különleges szépségek számomra beteljesületlen álmok maradnak, mert árukat tekintve cseppet sem az én pénztárcámra vannak szabva.

Ezekből hoztam most Nektek egy rövid szösszenetet, szemezgessetek bátran!

Az első számú kedvencem egy evőeszköz-készlet, onnantól kezdve, hogy megpillantottam, beleszerettem. Örömmel nyugtáztam, hogy az általam kedvelt „Rose gold” szín a gasztronómiában is kezdi bontogatni szárnyait. Szerintem elképesztően jól mutatnak egyes konyhai kiegészítők ebben az árnyalatban:

 5pc_moon_brushed_rose_gold_casa_de_perrin.jpg

Hasonlóan heves szívdobogást éreztem, mikor szembe jöttek velem ezek a kések. Nagyszerűsége az egyszerűségben rejlik, simán lehet a konyhánk éke:

 lms23rgkb11-tew-brooklyn-rose-gold-fan-knife-block-set.jpg

Egy kis kontraszt az előző részhez; ezek szintén evőeszközök, nagyjából 30 év múlva tudnám elképzelni, hogy ezzel fogyasszam el a kis vasárnapi ebédemet (de lehet, hogy még akkor sem :) )

 mono-zeug--y920010_663x850_2_0_ffffff.jpg

Az urbanizáció miatt folyamatosan új épületeket, lakásokat kell teremteni, a piacon egyre nagyobb a kereslet a kisebb lakások iránt. Értelemszerűen ezekhez a lakásokhoz kisebb helységek tartoznak, helytakarékos terek kialakítása célszerű, mely a konyhára is vonatkozik. Ilyen helyzetben jöhetnek jól ezek a konyhai kütyük, melyek több szempontból is megfelelnek a feltételeknek, valamint a mai kor követelményeinek:

via_02.jpg 

Nagyobb társaság érkezik vendégségbe, többfogásos menüsort állítasz össze. Esetenként előfordul, hogy a menü olyan fogásokat tartalmaz, amelyeket előre el lehet készíteni, csak melegíteni kell. Mit tehetünk olyankor, ha a sütőben sül a hús, de közben már jó lenne elkezdeni melegíteni a többi fogást? Ezzel a kis ketyerével ez a gondunk is megszűnni látszik:

 tower-food-warmer.jpeg

Ugye megvan az az általános kép, mikor reggelit készítesz, de a sok konyhai gép mellé már sehova nem tudod letenni a kenyérpirítót, végül marad a sima szendvics opció, mert az egésztől közben el is ment a kedved? Erre nyújt tökéletes megoldást a falra szerelhető kis okosság, ráadásul mutatós is:

 slim-toaster.jpeg

Szereted a fűszernövényeket, ráadásul inkább magadnak termelnéd meg? Ez már azért egy nagy beruházás lenne, de maga az elgondolás nekem nagyon tetszik:

 nanogarden580x333.jpg

 

428210-click-grow-smart-herb-garden-inline.jpg

Sajnos, egyes gépek beszerzése nem kis összegű pénzkiadást jelent, de ha az ember hosszútávon gondolkodik, érdemes néha olyan tárgyakat alkalmazni, melyek előbb utóbb megtérülnek. Ha már beszereztük őket, érdemes elgondolkodni a biztosítás lehetőségén is, hogy nagyobb biztonságban érezhessük értékeinket. Az Allianz online köthető lakásbiztosítása segítségével biztonságban tudhatjátok ingóságaitokat. Itt tudtok tájékozódni: 

Részleteket ezzel kapcsolatban itt találsz

Ti terveztek mostanában nagyobb beruházást a konyhában?

A képek forrásait szokás szerint rájuk pöttyintve találjátok.

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr4113120428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása