Saját Otthon Projekt

7 szuper tipp, hogy a költözési hadművelet biztosan sikeres legyen

7 szuper tipp, hogy a költözési hadművelet biztosan sikeres legyen

2018. 07. 05. Diamia8

Költözésre legtöbbször nem szívesen szánja rá magát az ember, mert őszintén szólva óriási munkával és szervezéssel jár. Ha azonban olyan helyzetben vagytok, mint mi, akkor lehetetlen elkerülni. Hiszen valahogy át kell tenni székhelyünket az új otthonunkba, tehát sajnos a pakolás és cuccolás kikerülhetetlen.

a10a9fa95cf0cc346c5b0c828d02775b.jpg

Viszont nem feltétlenül jár fejetlenséggel vagy káosszal, ha mindent előre előkészítünk és megtervezünk. Ugyanis véleményem szerint az élet legtöbb területén a tervezés és utána az akciópontok pontos és szisztematikus végrehajtása a kulcsa mindennek

Ilyenkor szerencsésnek érzem magam, mert valahogy ez a véremben van és mindenféle erőfeszítés nélkül meg tudok bármilyen folyamatot tervezni. Nekem inkább pont azt kell elsajátítanom, hogy hogyan legyek spontán... Hát ebben azért még van mit tanulnom! :D

koltozes_167718_91654.jpg

Természetesen már javában tervezgetem magát a költözést és éppen ezért igazán hitelesen tudok tippeket adni Nektek is a készülődéshez:

#1 Doboz gyűjtés

A kartondobozok gyűjtését időben el kell kezdeni, hogy biztosan rendelkezzünk a kívánt mennyiséggel. Sok helyen árulnak ilyen célból kartondobozokat, de én teljesen felesleges pénzkidobásnak tartom őket.

Nyugodtan kérjünk szupermarketekből vagy kisebb boltokból. Tapasztalataim szerint nagyon szívesen adnak ilyen célból. Másik opció lehet, hogy ismeretségi körünkben megkérjük az embereket, hogy ha olyan helyen dolgoznak, akkor hozzanak nekünk munkahelyükről. 

Pakoláskor mindenképpen írjuk rá, hogy mik vannak benne és melyik helyiségbe való cuccokat tartalmaz.

005d2fb47310c4836be9deb3e3e50892.jpg

A könnyebb cipelés végett pedig így tudunk rájuk pillanatok alatt fület varázsolni:

e893619530b27a99c144cbe63297d513.jpg 

#2 Szelektálás 

Ha elkezdjük a pakolást, akkor érdemes a holmijainkat szétválogatni és az évek alatt összegyűjtött tárgyaink közül megszabadulni a már régen nem használtaktól. Ez a legjobb időpont rá, mert így már nem pakolunk és cipekedünk feleslegesen. 

A felesleges holmit vagy adjuk el, vagy ajándékozzuk el jótékony célra, de csak akkor, ha valóban jó állapotban vannak még.

Mi a lakásunkból rengeteg bútort tervezünk még a költözés előtt eladni, és annál kevesebb dolgot kell majd átcipelni. Az újakat pedig úgyis ott fogjuk összeszerelni.

#3 Barátok és családtagok bevonása

Mind a pakoláshoz, mind a cuccoláshoz kérjünk jó előre segítséget családunktól és barátainktól. Nem kell egyedül megszakadni! Egy-egy órára biztosan szívesen segítenek nekünk és majd viszonozzuk, ha később ők költöznek.

#4 Költöztető cég bevonása

Ha ismeretségi körünkben nem rendelkezik senki sem teherautóval, akkor mindenképpen vonjunk be költöztetőket. Léteznek a piacon már professzionális cégek, amelyek csak ezzel a profillal foglalkoznak és olyan magas szinten végzik ezt, hogy majd csak ámulunk és bámulunk.

Ráadásul a bútorokat is ők fogják cipelni, tehát megkíméljük magunkat egy esetleg másnapi hátfájástól.

koltoztetes-vicces-27.jpg

#5 Nélkülözhetetlen dolgok külön, elérhető helyre

Költözés napján és már a pakoláskor figyeljünk arra, hogy a legfontosabb és nélkülözhetetlen használati tárgyak, pár ruha, tisztálkodószerek könnyen elérhető helyre kerüljenek. Egy fárasztó pakolással eltelt nap után ugyanis nem igazán repesnénk a boldogságtól, ha még este a fogkefénket kellene keresgélni...

#6 Kisállatok költöztetése

Kiskedvenceinkre ebben az időszakban különösen oda kell figyelni. Legtöbbször a felfordulást nehezen viselik, zavarodottak lesznek. Éppen ezért mindig zárjuk jól az ajtókat, nehogy meg tudjanak szökni egy váratlan pillanatban.

Macskák esetében pedig még jó ideig semmi esetre sem engedjük ki őket! A kezdeti időszakban ugyanis lehet, hogy elindulnak vissza régi otthonukba.

6d3f3682ba7754f4dd568b7ca54f6bac_1.jpg

#7 Szolgáltatók felkeresése

Ha sikeresen átköltöztünk, akkor meg kell ejteni a közművek átírását és egyéb szolgáltatók felkeresését. Legjobb még költözés előtt, de ha nem sikerül rá időt szakítani, akkor rögtön az első munkanapon ejtsük meg.

A költözés hevében a korábbi lakás biztosításának felmondásáról, illetve az új megkötéséről sem szabad megfeledkezni, hogy közvetlenül beköltözésünk után se érhessenek kellemetlen meglepetések! Érdemes ezt is még beköltözés előtt elintézni, legegyszerűbb módja ennek, ha online tesszük mindezt.

 Az Allianz Online Otthonbiztosítás teljes körű megoldást nyújt új otthonod biztosítására, ugyanis 24 féle lakásbiztosítási fedezet gondoskodik értékeink biztonságáról, legyen szó akár viharkárról, jégkárról vagy akár földcsuszamlásról.

4 féle csomag közül van lehetőségünk választani, pár száz forintért pedig akár vészhelyzetre szóló biztosítást is köthetünk. Mindebben a legjobb, hogy mindezt pár kattintással alatt, online is megtehetjük. 

Ráadásul, ha július 8-áig kötjük meg lakásbiztosításunkat, az éves díjból 10% kedvezményben is részesülhetünk. Hát nem nagyszerű?

A képek forrásait rájuk kattintva találjátok.

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr8914041638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása