Saját Otthon Projekt

Kerge Mókus Vendégház, amely nem csak a nevével hódít

Kerge Mókus Vendégház, amely nem csak a nevével hódít

2018. 07. 19. Diamia8

Véleményem szerint a szálláshelyek általában elég konzervatívak a névválasztást illetőleg. Legtöbbször a humor ilyenkor labdába sem rúghat. Nem úgy, mint a Kerge Mókus Vendégház esetében, amely szerintem már önmagában is figyelemfelkeltő. Ha pedig bekukkantunk, akkor rögtön elvarázsol minket sajátos bája.

A vendégházat Nagymaroson találjuk az egyik hegyoldalban, már az erdőhöz közelebb eső részén, vagyis ahogy mondani szokták, a Börzsöny egyik lábánál. Ahogy a Börzsönynek több lába, úgy a Dunakanyarnak több szíve is van. A legtöbb települése ugyanis megkapta már ezt a jelzőt.

Nagymaros azonban abban a szerencsés helyzetben van, hogy pont Visegráddal szemben fekszik, így a Visegrádi-hegység a királyi várral egy folyamatos szép díszletet ad a településnek. A nagymarosi oldalon is, az erdő felé felkúszó utcákkal Börzsönynek egy érdekesebb részletét kapta, így amikor lent, a Duna parton állunk, egész kellemes 3D élményt kapunk mindkét irányból. Ennek köszönhetően is sok túraútvonal megy itt keresztül, kilátópontokat nem elhanyagolva, az országos kék is itt halad el. 

Maga a Vendégház is szerencsés helyzetben van, mert Nagymaroson belül is olyan helyet kapott, ahol már a természet dominál, mégsem szakadt el annyira a "civilizációtól", vagyis a központtól, egy kényelmesebb sétával gyalog is még könnyen el lehet érni.

03.jpg

Emellett olyan panorámával is bír, amiért nem is kell messzebb menni a ház teraszánál vagy kertjénél. Ezt azok a vendégek értékelik igazán, akik a szó szoros értelmében is pihenni jöttek.

17.JPG

16.jpg

A ház 2016 nyarán lett felújítva, a folyamatot egy kisebb hurrikánhoz hasonlította a tulajdonos. Egy előzőleg nyaralóként funkcionáló teljesen felszerelt ház szinte minden elemétől nagyon gyorsan megszabadultak. Ezután jött egy hasonlóan gyors, de azért nehezebb újjászületés, teljes csapatmunkában és családi összefogásban.

01_2.jpg

02.jpg

04.jpg

06.jpg

07.jpg

 

09.jpg

A tulajdonos leginkább annak örül, amikor vendégeik elégedetten hagyják el a házat. Sőt, már amikor elégedetten érkeznek, mert első látásra is azt kapják, amire számítottak. Akkor jól esik neki az érzés, hogy érdemes volt eddig is ennyit dolgozni rajta.

Külön öröm számukra, amikor kiderül, különleges alkalomra választották a szálláshelyet. A születésnapok, házassági évfordulók nagyon gyakoriak, de még nászéjszakára is volt példa.

05.jpg

Apróbb fejlesztéseket természetesen tervezgetnek, de most éppen a vendégház saját stégjén dolgoznak, ahol majd a vendégeik második nappaliként élvezhetik közelről a Dunát és az ottani panorámát is. A hosszútávú céljuk pedig az, hogy ez a kis kunyhóval ellátott kikötő önálló vendégházacskává nője ki magát.

10_1.jpg

11_1.jpg

Az ötletes névnek is története van, mert a házat pont a nyári "mókusszezonban" robbantották szét és újították fel, így ekkor gondolkodtak a leendő nevén is. Ekkor ugrott be nekik a találó név. Magát a tulajdonos is szereti a meglepetéseket és ha valami nem mindig úgy van, ahogy az általában lenni szokott, éppen ezért a kerge jelző egy picit erre is utal. ;-)

14_1.jpg

12_1.jpg

Ha sikerült felkeltenem az érdeklődéseteket, akkor a Vendégház elérhetőségéit itt találjátok: 

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.   

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr6214094597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása