Saját Otthon Projekt

Egy kiadásra szánt, másfél szobás lakás Budapesten

Egy kiadásra szánt, másfél szobás lakás Budapesten

2018. 11. 13. Diamia8

A Központi Statisztikai Hivatal felmérése szerint Magyarországon a másfél, kétszobás lakások aránya 38%, így tehát igen jelentős hányadát teszi ki az összesnek. Szinte mindenki lakott már hasonlóban és a fiatalok nagy része ilyenben kezdi a közös életét a párjával.

Ebből kifolyólag az ilyen lakások felújítása mindig kiemelt figyelmet kap mindenhol. Különösen akkor, ha olyan jól sikerült, mint ez a budapesti példánya. Akkor is érdemes bemutatni és inspirálódni belőle, ha elsősorban a kiadás motiválta a tulajdonost.

A lakás egyébként 50 nm és egy régi bérház 3. emeletén található. Ablakai a belső udvarra néznek, de szerencsére ennek ellenére nagyon világos. A felújítás előtt egy előszobából, nappaliból, hálószobából, konyhából, fürdőből és tárolóból állt.

img_6699.jpg

7b3a6732.jpg

A lakás elosztása a tervező, Zsófi (Tarnai Zsófia Interior Design) szerint megfelelő volt, mert maguk a terei nagyon praktikus méretűek voltak. Éppen ezért azon kívül, hogy a mosdót a fürdőszobából áthelyezte a tároló helyiségbe, az elrendezésén mást nem is változtatott.

A tervezésnél figyelembe kellett vennie, hogy mivel kiadásra készült a lakás, ezért nem lehetett nagyon megosztó megoldásokat alkalmazni. Ezzel együtt a megrendelő teljesen szabad kezet adott Zsófinak a tervezésben, de természetesen a tervezés és felújítás során folyamatosan egyeztettek. Szerencsére nagyon könnyen ment az együttműködésük, mert abszolút bizalmat szavazott neki, és nagyon támogató volt mindenben.

7b3a6731.jpg

7b3a6734.jpg

4 éve kezdett el lakberendezéssel foglalkozni, akkor még csak ötletelés, kreatívkodás szintjén segített a lakásfelújításoknál az akkori munkahelyén, 2 éve pedig a lakberendező iskola mellett már folyamatosan vállalt nagyobb munkákat is. Nappal dolgozott, este iskolában volt, éjszakánként tervezett, hétvégente kijárt a felújításokra. Elég feszített tempó volt, de imádta minden egyes percét.

Zsófi egyébként már kislány kora óta vonzódik a lakberendezéshez. Apukája régen utánfutók tervezésével foglalkozott és mindig odaült a tervező asztala mellé, és teljes ámulattal nézte. Számára ő volt az Isten, és minden mozdulatát csodálta.

Amikor azonban a pályaválasztásra került a sor, a turizmus-vendéglátás irányába indult el, majd később, mivel ebben nem találta meg a vágyott kreativitást, marketinget tanult. Egyik terülten sem érezte igazán otthon magát, és teljesen véletlen belekerült az ingatlankezelés világába, ahol 8 évet dolgozott.

7b3a6740.jpg

img_6703.jpg

Egyik ügyfele felkérte, hogy segítsen neki a lakását felújítani, hogy magasabb profitot realizálhasson. Nagy örömmel elvállalta az akkor még kalandnak tűnő feladatot. Végül egy 6 hónapig tartó teljes renoválás lett a munkából, amit végig nagyon élvezett. Ekkor fogalmazódott meg benne, hogy ezzel szeretne foglalkozni.

Egyre több megkeresést kapott, ezért elvégzett egy 2 éves lakberendező képzést, hogy ne csak az ötleteivel tudjon segíteni, hanem rendelkezzen a szükséges szakmai alapokkal is. 

Az stílusirányzatok közül nehéz egyet-kettőt kiemelnie. Azt mondaná, hogy minden irányzatban, stílusban megtalálja, ami neki különösen tetszik, és próbálja ezeket megfelelő módon ötvözni. A skandináv stílus egyszerűsége, letisztultsága, természetes anyaghasználata nagyon közel áll hozzá.

Ugyanígy megfogja 1-1 retro, vintage kisbútor vagy kiegészítő is. Nagyon szereti, amikor egy enteriőr nem egy egységes stílust képvisel, hanem van benne egy stílustörő, figyelemfelkeltő bútordarab, ami vonzza a tekintetet. Számára egy lakás attól lesz otthon, ha a 1-1 ilyen kincset be tud csempészni.

img_6702.jpg

7b3a6748.jpg

A magánlakások mellett egyre több felkérést kap kisebb irodák tervezésére, vagy rendezvények dekorálására, amik szintén nagyon érdekes feladatok, sőt nemsokára kezdődik egy borbélyüzlet tervezése. Minél szélesebb spektrumon szeretne mozogni, sok izgalmas teret kialakítani, kávézókat, közösségi tereket tervezni majd a későbbiekben.

Egy másik irányként nagyon vonzza a bútortervezés, illetve a régi bútorok restaurálása. Ebbe az irányba is szívesen elmozdulna.

img_6709.jpg

img_6711.jpg

7b3a6745.jpg

7b3a6746.jpg

img_6714.jpg

img_6727.jpg

img_6719.jpg

img_6718.jpg

img_6717.jpg

Zsófit itt tudjátok elérni:

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.   

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr2514340107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása