Saját Otthon Projekt

Idei karácsony képekben

Idei karácsony képekben

2018. 12. 24. Diamia8

Nálunk immár hagyományosan december 23-án van a karácsony és vele az ajándékozás is. Szeretnénk ugyanis itthon még egy napot nyugodtan eltölteni szűk családi körben és élvezni az ajándékokat, a karácsonyi dekorációt és ételeket.

Olyan igazi áhított és tudatos lelassulás, amikor mindhárman élvezzük egymás társaságát, késő estig beszélgetünk és nem kell rohannunk másnap reggel sem, mert van még egy egész napunk hasonlóan szuper dolgokat csinálni együtt. 

Ráadásul nálunk ilyenkor már semmi kapkodás sincs, egész nap végtelenítve mennek kedvenc karácsonyi dalaink és közben fát díszítünk, főzőcskézek és az asztalt is ünneplőbe öltöztetem. Hiszem és érzem is, amit Márai Sándor fogalmazott meg gyönyörűen:

 "Ha az ünnep elérkezik, akkor ünnepelj egészen. Ölts fekete ruhát. Keféld meg hajad vizes kefével. Tisztálkodjál belülről és kívülről. Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata.

Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek!

Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás. Az ünnep legyen ünnepies. Legyen benne tánc, virág, fiatal nők, válogatott étkek, vérpezsdítő és feledkezést nyújtó italok. S mindenekfölött legyen benne valami a régi rendtartásból, a hetedik napból, a megszakításból, a teljes kikapcsolásból, legyen benne áhítat és föltétlenség.

Az ünnep az élet rangja, felsőbb értelme. Készülj föl reá, testben és lélekben.

S nemcsak a naptárnak van piros betűs napja. Az élet elhoz másféle, láthatatlan ünnepeket is. Ilyenkor felejts el mindent, figyelj az ünnepre."

 

Ezzel az ünnepi üzenettel és mi karácsonyunk képeivel kívánok Nektek is boldog és békés ünneplést!

Az ünnepit teríték idén arany és zöld lett:

karacsonyi_teritek.jpg

karacsonyi_teritek1.jpg

karacsonyi_teritek2.jpg

karacsonyi_teritek3.jpg

karacsonyi_teritek4.jpg

A gömbös szelfi is kötelező eleme az ünneplésnek :)

karacsonyfa5.jpg

Idén először végre lehetett magas fánk és így egy 190 cm-es ezüstfenyő, Endre költözött be hozzánk. Endre szereti az új ruháját és büszkén viseli a csodás üvegdíszeit. Idén a Panónnia Dekortól jöttek a türkiz és arany díszek, amiket bordó és rózsaszín régiek egészítettek ki:

karacsonyfa1.jpg

Színben ezekhez az Ikeától kapott nyuszik is tökéletesen passzolnak:

karacsonyfa2.jpg

Természetesen kellett valami őrültség is, így lett kettő világító díszünk is:

karacsonyfa3.jpg

karacsonyfa4.jpg

karacsonyfa6.jpg

karacsonyfa.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr8514507920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása