Saját Otthon Projekt

Dübörög a Burgerilla, mi pedig leteszteltük

Dübörög a Burgerilla, mi pedig leteszteltük

2019. 01. 09. Schulz Veronika

Most már mondhatjuk, hogy tavaly, Klaudiával felkerekedtünk, hogy feltérképezzük a nemrég kisebb ráncfelvarráson átesett Burgerilla nevű helyet.

Sokaknak ismerős lehet már egyébként, mert korábban Burger House néven volt fellelhető a Lurdy Ház felső emeletén, az üzlet franchise rendszerben működött. A helyszín ugyanaz maradt, csak jó pár dologban átalakult.
Ezekről az átalakításokról beszélgettünk el kellemesen a Tulajdonossal, Kereszti Dániellel és az Üzletvezetővel, Mózes Dáviddal.

Dani elmondása szerint az üzletnek korábban is jó forgalma volt, de valahogy mégsem ez volt az igazi. Így született meg az önállósodás gondolata, ami az eddigi visszajelzések alapján egyáltalán nem bizonyult rossz döntésnek. Elsődleges célként a korábbi közönség megtartását, illetve bővítését tűzte ki.  

A “talaj” mondhatni tökéletes erre, hiszen a Lurdy irodaházként is üzemel, nem “csak” bevásárló- központként, Így tulajdonképpen a lehetőségek tárháza végtelen: egy jó konyhával, megfizethető árakkal, simán képes működni az üzlet. És úgy tűnik, bejöttek a számításai.

Az első és legfontosabb változás talán az volt, hogy megszüntette a felszolgálást. A hely méretei valóban nem tartják indokoltnak, hogy felszolgálók ugráljanak körülöttünk, zsúfolt érzetet keltene. Szerintem semmi gond nincs azzal, ha a pultnál kell kérni az ételt, a belvárosban is számtalan olyan hely létezik, ahol a pultnál kell a rendelést leadni. Lábam, szám van, tehát ez akkor máris pipa. :)

Dávid hozzátette, hogy azért terveznek még bővítést, egy-két asztallal, pár székkel, jelenleg körülbelül 50 fő befogadására alkalmas. A hely egyébként fiatalosan berendezett, a falon kifejezetten tetszett az óriás hamburger:

dsc_5111_fotor.jpg

dsc_5112_fotor.jpgDia előételként chilis, cheddar sajtgolyó-falatokat rendelt:dsc_5133_fotor.jpgÉn pedig úgy döntöttem, hogy megkóstolom a Cheddar sajtkrémlevest, tortilla chipssel. Ízletesen volt elkészítve, sűrű, amilyennek egy krémlevesnek lennie kell. Plusz pont, hogy a sajtot kicsit sem sajnálták ki belőle. :)  Sikerült leégetnem a nyelvem, (mondjuk többször is) de ez csak annak köszönhető, hogy már megint türelmetlen voltam. :D dsc_5132_fotor.jpg

dsc_5120_fotor.jpgAz előételek tökéletes kiegészítője volt - pedig én egyáltalán nem vagyok oda érte - a sör, amit kértünk mellé. Sokféle kézműves sör közül választhatunk, de aki nem szeretne alkoholt fogyasztani, bátran rendelhet limonádét, kérésre akár cukormentesen is elkészítik. (plusz 1 pont ;) )

Megérkeztek a várva várt főételek, mindkettőnknek a hamburgerre esett a választásunk, amit akár csökkentett szénhidrát- tartalmú buciban is kérhetünk. A bucikat, minden reggel frissen készítik egy kis pékségben, ami a korábban említett kis terek miatt praktikus megoldásnak bizonyult.  

Dia választása hosszas gondolkodás után végül a Burgerilla hamburgerre esett, külön kérhetünk akár plusz kézműves szószokat is (BBQ, sajtszósz, különböző erősségű chili szószok, stb.) szavak helyett beszéljenek a képek:
dsc_5146_fotor.jpg
Nálam pedig a Pulled Pork szendvics lett a nyerő:
dsc_5137_fotor.jpgdsc_5149_fotor.jpg
Összességében egy nagyon kellemes, jó hangulatú estét töltöttünk el itt. (Mondjuk, nálunk a jó kedv alap :D)
Egy hosszabb, baráti beszélgetés eltöltéséhez személy szerint a hely délután, vagy inkább az esti órákban történő felkeresését javaslom. Azonban ha épp arra jársz és csak gyorsan ennél valamit, akkor ebédidőben is bátran ugorj be, a kiszolgálás gyors, zökkenőmentes. :)

Pozitív élményekkel távoztunk, az, hogy bevásárlóközpontban van a hely, ne zavarjon senkit, nem tűnik fel, amikor ott vagy. :)

Egy szónak is száz a vége, a Burgerilla beindult és dübörög, keressétek fel őket és győződjetek meg erről Ti is. :)

Képek: Saját
És hogy hol találod meg őket? Egészen pontosan itt->  1097 Budapest Könyves Kálmán körút 12-14

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr8214551696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dam 2019.01.15. 12:56:08

Mi múlt héten rendeltünk tőlük, 1 óra helyett két és felet vártunk az amúgy tíz percre levő kiszállításra, a futár végig felháborodottan szidta a céget, hogy ilyen egy szar helyet ő még nem látott és hogy ő hogy várjon el borravalót ha két órás késéssel indítják el.
Az ételek között volt ehető is, de a “Buci mentes” hamburger például kifejezetten alkalmatlan volt emberi fogyasztásra, a saláta ázott volt és a paradicsomnak például csak a csumájàt tartalmazta. A hús nem volt megsütve, nyers volt és rossz ízű, a fűszerezést teljes mértékben kifelejtették, bár sokkal ízletesebb fűszerrel sem lett volna a félig nyers húspogácsa. Az amúgy egész jó állagú és ízű rizsre a nyers hús leve ráfolyt, így annak is a nagyrésze a kukában végezte.
Tőlem egy hatalmas ellenszavazat, egy próbát sem ér! A régi burgerest szerettem, de ennek több esélyt biztosan nem adok.
süti beállítások módosítása