Saját Otthon Projekt

Hogyan vált végre otthonossá az előszobánk?

Hogyan vált végre otthonossá az előszobánk?

2019. 01. 11. Diamia8

Legtöbb otthonban az előszoba igazi mostohagyerek, mert általában nem fordítunk megtervezésére elég időt és energiát. Azonban nem mindegy, hogy hova érkezünk meg esténként, vagy otthonunkba lépve milyen első benyomást alakítanak ki vendégeink rólunk.

Az otthonos előszoba megszületését tovább nehezíti, hogy hagyományosan ez a helyiség szinte mindig picinyke. Egyébként az előszoba használhatóság szempontjából elfogadott minimális szélessége 120 cm, de ilyen esetben már tényleg elő kell hozni a kreativitást a rengeteg, minden napos használatban lévő holmijaink elhelyezésére.

Mondhatnánk, hogy mi szerencsés helyzetben vagyunk, mert alapterület szempontjából nagynak számít az előszobánk, de a valóságban egy hosszú és meglehetősen keskeny folyosóról beszélünk. Éppen ezért nehezített terep az otthonosság becsempészése és a hatékony tárolás megtervezése.

Alapvetően én a zárható tárolók híve vagyok és ez különösen igaz az előszobára, mert a rengeteg kabátunk, cipőnk és egyéb kiegészítők zsúfolttá és rendetlenné teszik a teret, ha nincsenek elzárva egy szekrényben. Éppen ezért megtartottuk a kis ficakban az előző tulajtól örökölt óriás gardróbszekrényt, amit a másik lakásból áthozott cipőszekrény és egy vadi új pad egészített ki. 

A pad használata során azonban világossá vált, hogy a fehér fal és a lepakolt táskák és egyéb cuccok nem lesznek barátságban. Ráadásul cseppet sem praktikus az összes cuccunkat a gardróbba bezsúfolni. Így született meg a döntés, hogy kell egy előszobafal.

Azonban ha mostanában kerestetek hasonló falakat, akkor biztosan Ti is ráébredtetek, hogy szinte lehetetlen szépet, jó minőségűt találni megfelelő áron. Végül sikerült nekem megtalálni a Butopêa kínálatában PABLO barátunkat, amely pontosan tökéletes választásnak bizonyult a mi előszobánkba.

eloszoba_projekt1.jpg

eloszoba_projekt8.jpg

eloszoba_projekt.jpg

Pablonak vannak különféle stílusú testvérei is:

fall_is_here.jpg

#1 COLORADO fehér előszobafal, #2 PERCE NEIGE fehér előszobafal, #3 ROYAL LYS előszobafal, #4 LA CHESNAIS előszobapanel, #5 PROVANCE szürke előszobafal

Az új előszobafal által végre védett a fehér falunk és az éppen használt kabátoknak és egyéb kiegészítőknek is meglett a helye. Mégsem éreztem hívogatónak és otthonosnak az előszobánkat. Az otthonosságot ugyanis az alapdarabok beszerzése után a kiegészítőkkel tudjuk megteremteni. 

Számomra fontosak az emlékek, így visszakerült a falra a 2 darab, 8 éve festett feliratos képünk és a cipőszekrény fölé pedig egy zöldes árnyalatút raktunk, hogy behozzunk pici színt a monokróm színvilágba:

eloszoba_projekt5.jpg

eloszoba_projekt6.jpg

eloszoba_projekt7.jpg

Hasonló stílusú képeket találhatunk bőven a Butopêánál, de ízelítőnek mutatok pár kedvencet a kínálatból:

vidam_kepek.jpg

#1 Akasztós táblakép - CAT LOVER, #2 Kerek kaktusz - WILD LIFE, #3 Táblakép - HUG ME, #4 Táblakép - HOME, #5 Táblakép - NO DRAMA LAMA, #6  Táblakép - LITTLE THINGS

Fontos továbbá még, hogy legyen helye a kulcsainknak és egyéb apróságoknak is, mert különben örök keresgéléssel töltjük majd az életünk:

eloszoba_projekt3.jpg

További menő kiegészítők a kulcsoknak:

gondolj_az_aprosagokra_is.jpg

#1 URBAN MOZAIC kulcstartó, #2 Fali akasztó, kaktuszos - MEXICO, #3 Skandináv fali kulcstartó

Ha olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy van az előszobánknak ablaka és nem egy sötét lyuk, akkor az otthonosság megteremtéséhez ne feledkezzünk meg a növényekről sem! Ezek ugyanis mindig barátságosabbá teszik a helyiséget és megtöltik élettel. Hozzánk egyenlőre egy kaktusz költözött be.

Végre lemondhatom, hogy van a házunkban egy olyan helyiség, amiről kijelenthetem, hogy elkészült és elégedett is vagyok a végeredménnyel. Mindannyian szeretünk ide belépni és jó érzéssel tölt el, amikor esténként hazaérkezünk:

eloszoba_projekt4.jpg

eloszoba_projekt8.jpg

eloszoba_projekt2.jpg

A bejegyzés a  Butopêa támogatta.

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr2914514878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása