Saját Otthon Projekt

Okosodik a mi otthonunk is

Okosodik a mi otthonunk is

2019. 01. 22. Diamia8

Az "okosotthon" fogalma már régóta létezik, de csak most kezd betörni igazán a köztudatba és kezd mindenkinek elérhetővé válni a technológia fejlődésével. Itthon azonban legtöbben még az okosotthon fogalmával is csak most kezdenek ismerkedni.

Egyébként okosotthont legjobban úgy lehet definiálni, hogy az igényeinkhez tökéletesen idomuló, automatizált rendszer, amelyben az elektromos eszközök a szokásainkhoz alkalmazkodva működnek, a mi kényelmünket szolgálva.

Természetesen vízöntőként minden technikai újdonság egyből érdekel és rögtön szeretném betölteni a termék életciklus modellben a legtöbb vízöntő születésűt összefogó csoportban, más néven a felfedezők csoportjában a megfelelő helyem. :)

Az okosodás útján elindulva tesztelünk most egy ajtónyitás-érzékelőt a Gearbest-től, amely rögtön üzenetet küld a telefonunkra, ha valaki kinyitja vagy becsukja az ajtónkat. Ez pedig akkor lehet igazán érdekes, ha éppen dolgozunk és esetleg nem várt látogatók érkeznek, de kiválóan alkalmas logós kamasz gyermekeink lebuktatására is, ha titokban szereljük fel:

37462af5e5c5e3e4b59cc6dee8b2e1fa.jpg

okos_otthon_0.jpg

Most már egyébként csak egy frissített és olcsóbb változata kapható, ami tényleg jelzi, hogy jól működik a termék. Ezt a változatott itt találjátok: Alfawise 433MHz

Roppant diszkrét, mert alig látszik valami az ajtó sarkában:

okos_otthon_1.jpg

okos_otthon_2.jpg

Egy Smart Life nevű alkalmazást kell a telefonra installálni és a leírás alapján összekötni a Wifivel és a telefonnal. A leírás alapján kicsit nehezen értem el, hogy villogjon az érzékelő, de amikor sikerült, akkor pikk-pakk felkerült a telefonra és szorgalmasan küldi az üzeneteket a telefonra, ha valaki kinyitja vagy becsukja az ajtót. Igazán szuper eszköz!

screenshot_20190119-161005_smart_life.jpg

screenshot_20190119-162326_smart_life.jpg

Egy hasonló ajtónyitó érzékelőt a linken tudjátok megrendelni : magnetic door sensor 

A képek forrásait rájuk kattintva találjátok. A bejegyzést a Gearbest támogatta.

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.  

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr2414574132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása