Saját Otthon Projekt

Csodás makramé dísztárgyak az egyedi otthonért

Csodás makramé dísztárgyak az egyedi otthonért

2019. 09. 17. Diamia8

A makramé pár éve visszatért közénk és rögtön belopta magát a szívembe. Habár mindenki szerint ez egy roppant egyszerű technika, én valahogy elsőre túlságosan is bonyolultnak találom és félek a kudarctól. 

Azonban ez a természetes anyagokat preferáló technika mindehol jól mutat, akár még modern otthonokban is. Ha van egy üres falad, akkor bátran szerezz be a falidíszt! Mutatok is pár csodás darabot, amelyet Judit, a macramee.store megálmodója alkotott és közben megismerkedhettek kedves történetével is. 

img-5968.jpg

Judit életébe a makramé technika több, mint másfél éve üstökösszerűen csapódott be. Azonban mindig jellemző volt rá, hogy legjobban kétkezi munkával, és alkotással tudja kifejezni magát és ebből kifolyólag a kézműveskedés mindig az élete része volt.

snapseed.jpgJuditot a polgári foglalkozása is a lakberendezéshez köti, így egyértelmű volt, hogy ezzel kapcsolatosak lesznek az általa tervezett és készített termékek. 

A márkanév könnyedén pattant ki a fejéből: egy “bolt”, ahova csak beszaladsz egy makraméért. A logót azonban hosszasabban tervezte és a grafikai kivitelezés az öccsének a munkája.

A termékek palettája széles, de természetesen lakberendezéssel kapcsolatosak.  Különböző méretű fali dekorációk, lámpabúrák, virágtartók és esküvői dekorációk alkotják, de vannak szezonális kis díszei is.

ezy_watermark-13-03-2019-07-27-09du.JPG

ezy_watermark-08-09-2019-03-09-50du.JPG

ezy_watermark-06-09-2019-02-48-45du.JPGVéleménye szerint a makramé visszatérése a lakberendezésben egyértelműen új trend. Először számára is kicsit idegen volt, bár a retro stílus mindig is közel állt hozzá. Aztán ráérzett arra, hogy hogyan tudja a mai lakberendezési stílusokba hitelesen behelyezni. 

ezy_watermark-20-06-2019-08-26-55de.JPG

img-6140.jpg

snapseed_2_1.jpgInspirálják a csodálatos amerikai, ausztrál, brazil makramék. Szereti nézegetni a gyönyörű munkákat, mert ezek lendületet tudnak neki adni. Mostanában egyre inkább kedvenc irányzata, az art deco motívumai inspirálják.

img-3244.JPG

ezy_watermark-22-04-2019-08-57-01de.JPG

Aktualizálni, modernizálni szeretné a makramét és nem követi a bohém, hippi stílust. A letisztultabb, visszafogottabb mintákat részesíti előnyben, amik a modern, az elegánsabb vagy akár átlagos otthonokban is megtalálják a helyüket. 

Valójában egyfajta hitvallásnak nevezi, hogy a makramékkal és enteriőrök tervezésével az ízléses és igényes lakberendezést mutathassa meg.snapseed_1.jpgSzemélyes kedvence a rézcsöves makramé, amely egyébként pont nagyon messze, Új-Zélandra került.  Szerinte a két anyag, a pamutzsinór és a fém nagyon jól kiegészítik egymást. 

A vásárlók kedvencei egyértelműen a fali dekorációk, mert azok a legkelendőbbek. Úgy gondolja, hogy azért, mert új alternatívát nyújtanak a festmények és keretezett képek mellett a falon.

Judit számára a lehető legjobb visszaigazolás, hogy annak idején a legelső megrendelői között két lakberendező is volt. snapseed_3.jpg

snapseed_4.jpg 

Judittal és csodás makraméival itt találkozhattok:

  • Személyesen az I.kerületben az Alagút utcában, a La’jos nevű showroom-ban találhatók meg a termékei.
  • Az interneten Facebookon és instagrammon lehet vele felvenni a kapcsolatot.

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele. 


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr6015052402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása