Saját Otthon Projekt

A félig átalakult előszobaszekrény

A félig átalakult előszobaszekrény

2020. 09. 06. Diamia8

Annak idején az előző tulajdonosok itt hagytak az előszobába egy Ikea Pax szekrényt, ami tökéletesen passzolt a bejárat melletti ficakba. Ezért nem volt kérdéses, hogy megtartjuk.

eloszoba_szekreny01.jpg

eloszoba_szekreny02.jpg

Akkor csak annyit változtattunk, hogy leszedtük a szegélyeket és így teljesen falig be tudtuk tolni. Ezzel az egyszerű művelettel 25 cm-t nyertünk a keskeny előszobánkban.

Azonban már beköltözés előtt tisztában voltam vele, hogy az ajtóknak menniük kell. Igazából nem volt velük semmi probléma, csak valahogy nem tetszett a színük és olyan semmilyennek tűntek.

eloszoba_szekreny12.jpg

Most tavasszal jutottam el arra a szinte, hogy ezzel a problémával is foglalkozni tudjak. Ekkor döntöttem el, hogy nádszövettel borított lesz majd az ajtó és bőszen neki is álltam olyan használt Pax ajtókat keresni, amelyek kazettásak és nem horror összegekért árulják őket. Ez azonban egészen augusztusig lehetetlen küldetésnek tűnt...

Ekkor azonban szembe jött 3 meglehetősen régi, tiszta fából készült változat. A barátnőmék hozták el, mert tőlük 2 utcával feljebb árulták, de hozzánk csak múlt hétvégén jutottak el. Kicsit belül izgultam, hogy élőben is szépek-e, de meglepetésemre a betétekbe rögtön beleszerettem. Kis töprengés után arra jutottam, hogy ezek az ajtók is így szépek és nem lesz átalakítás. 

Ugye, hogy érthető?

eloszoba_szekreny11.jpg

eloszoba_szekreny10.jpg

A hétvégén le is kerültek a helyükre és egészen más lett az előszoba hangulata. Sajnos fotózni egy ekkora szekrényt ezen a keskeny folyóson szinte lehetetlen, de azért talán látszik a különbség:

eloszoba_szekreny03.jpg

eloszoba_szekreny04.jpg

Belül is kicsit átalakítottam. Alul két polc volt, amit nem igazán lehetett jól kihasználni. Hiába 60 cm mély a szekrény, ha a hátulra pakolt cipőkért le kell térdelni a földre.

Így rendeltem bele két fiókot, amelyek most rendezetten és könnyen elérhetően tároljuk az éppen használatban lévő cipőimet:

eloszoba_szekreny08.jpg

eloszoba_szekreny09.jpg

Felül maradt az akasztós rész a kabátoknak, mert így rendezettebb marad az előszoba. A kislányom nem használt fali tárolója pedig elnyeli az olyan kisebb dolgokat, mint az összecsukható esernyők, a macskaszőrtelenítő henger.

A nagyobb, parafaborítású tárolóban pedig a különféle méretű, bevásárláshoz és cipekedéshez használt táskákat tároljuk. A mellette lévő kisebb doboz pedig a cipőtisztító alapanyagoknak biztosít helyet.

eloszoba_szekreny05.jpg

A felső polcon lévő tárolók pedig az aktuális szezonban éppen nem használt kiegészítőket rejti:

eloszoba_szekreny06.jpg

Nagyon tetszik az új ajtó! Most már csak új fogantyúk kellenek rá, mert ez a bőr nem fogja már sokáig bírni. Viszont mindenképpen ilyen lapos megoldás kell, mert a másik ajtón lévők miatt nem tudtam kihúzni rendesen a fiókokat. Ezzel a lapos változattal azonban ez a probléma is megszűnt. 

Most már csak azt kell kitalálnom, hogy mit is kezdjek a rengeteg nádszövettel, amit már az ajtók megérkezése előtt megrendeltem... :)

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr8716192234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása