Saját Otthon Projekt

A játék és a rendrakás a főszereplő az IKEA és a LEGO közös kollekciójában

A játék és a rendrakás a főszereplő az IKEA és a LEGO közös kollekciójában

2020. 09. 20. Diamia8

Szülőként ki merem jelenteni, hogy a rend és a rendrakás szinte mindennapos harc a gyerekekkel. Néha szinte félve megyek a kislányom szobájába, hogy vajon aznap éppen mi vár rám. Éppen ezért tartom nagyszerű ötletnek az IKEA és a LEGO első közös kollekcióját, a BYGGLEK-et. 

A kollekció igazából egy olyan kreatív megoldás, amely összeköti a a játékot a tárolással. Ugyanis a LEGO bütykökkel ellátott tárolódobozok és a speciális LEGO kockakészlet célja, hogy játékra ösztönözzön, és szórakoztatóbbá tegye az otthoni tárolást.

bygglek_ikea_02.jpg

A játék a legintuitívabb és leghatékonyabb módja a gyerekek tanulásának és fejlődésének. A gyerekek és a felnőttek sokszor másképp tekintenek az otthoni játékra és a kreativitásra. A felnőttek gyakran igénylik a struktúrát és a rendszerezettséget, a gyerekek viszont stimuláló és kreatív környezetben érzik jól magukat, amelyben ösztönösen tudnak játszani, a játékot szüneteltetni, majd újra játszani.

Márpedig ezekkel a tárolódobozokkal egyszerre tud mindkettő teljesülni, mert játék után játszva lehet a dobozba visszapakolni. Így az elpakolás és a rend is megvan pikk-pakk.

bygglek_ikea_01.jpg

A tárolódoboz összerakása még gyerekeknek is roppant egyszerű, nem igényel különösebb erőt sem. Természetesen a kislányom már nem is engedte, hogy segítsek az összeállításában:

bygglek_ikea_03.jpg

A legjobb benne, hogy a doboz a játéknak szerves részévé tud válni, mert pillantatok alatt tud akár házzá, vagy akár várrá is alakulni. Igazából tényleg csak a képzelet szab neki határt. 

A Hédi állatkertet varázsolt elsőre, ahol lehet lovagolni, pingvineket nézegetni vagy akár fagyizni:

bygglek_ikea_04.jpg

bygglek_ikea_05.jpg

Az állatkertbe egy lépcsőn tudnak a látogatók felmenni és ennek örömére ki kellett nekem is élnem a saját kreativitásom egy gif keretében - :D 

20200919_160156-animation.gif

Maga a BYGGLEK termékcsalád 4 különböző termékből áll:

  • egy 3 kisebb dobozt tartalmazó készletből,
  • két nagyobb dobozból,
  • valamint egy készlet LEGO kockából, amelyekkel elkezdődhet az élményekkel teli játék.

Természetesen a BYGGLEK bármilyen már létező és a jövőben kapható LEGO elemmel kompatibilis.

bygglek_ikea_06.jpg

A BYGGLEK kollekció értékesítése az IKEA meglévő kereskedelmi csatornáin keresztül történik, október 1-től. A kollekcióról még több információt az alábbi linkre kattintva találhatsz:

ikea.com/hu/hu/this-is-ikea/newsroom/az-uj-ikea-katalogus-megerkezett-pubdb9d896c

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.   

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr8916207830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása